Manchester United vant 7-0 og herjet i Louis van Gaals debut

Herrera den store stjerna.

SJU: Manchester United ga seg ikke før de hadde satt sju baller i nettet bak LA Galaxys sisteskanse, og varslet dermed at storformen er i anmarsj. Foto: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports
SJU: Manchester United ga seg ikke før de hadde satt sju baller i nettet bak LA Galaxys sisteskanse, og varslet dermed at storformen er i anmarsj. Foto: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• LA Galaxy-Manchester United 0-7 (0-3)

(Dagbladet): Det ble en drømmestart for Louis van Gaal som Manchester United-manager da de røde startet sin turné i USA i natt.

Van Gaal testet ut 3-4-3 / 3-4-1-2-systemet han nylig brukte da han tok Nederland til bronse i Brasil, og det med stort hell.

Sju scoringer, og nyervervelsene herjet foran 86 000 tilskuere på Rose Bowl.

Målfest Danny Welbeck fikk æren av å sende engelskmennene i ledelsen etter drøye ti minutter, før Wayne Rooney la på til både 2 og 3-0 like før hvilen.

I pausen byttet nederlenderen samtlige spillere med unntak av Ander Herrera og Darren Fletcher, og også disse spillerne viste seg tilliten verdig.

Unge Reece James, som tilbragte fjorårssesongen på utlån til Carlisle, ville ikke være dårligere enn Rooney og sto bak nummer fire og fem, mens Ashley Young fikk æren av å avslutte ballet med to mål helt på tampen.

Den siste scoringen til den tidvis utskjelte vingen kom etter en duell med keeperen, og den rutinerte kommentatoren på MUTV, Paddy Crerand, utbrøt med en viss sarkasme:

- Hva? Ramlet han ikke?

Young var også full av lovord om både Herrera og Shaw som i liket med van Gaal debuterte i dag.

- Han er garantert veldig fornøyd med det han presterte i dag, og det er jeg sikker på at manageren er også. Det er ikke lett å komme inn i dette United-laget. Luke Shaw kom også inn og gjorde en god jobb, sier han ifølge Daily Mail.

Varsler endringer Van Gaal var meget fornøyd da han møtte pressen etter kampen, og gjorde det langt på vei klart at United i alle fall kommer til å forsøke å spille med tre spillere bak denne sesongen.

- Vi introduserte et nytt system som vi bare har spilt elleve mot elleve med to ganger før, men guttene er villige til å lære. Det er fantastisk hvordan de spilte i dag, sier han.

- Det andre systemet vi kan spille er 4-3-3. Jeg kan skifte tilbake om det nye systemet ikke virker.

Herrera imponerte Kampens store stjerne var spanske Ander Herrera. Spanjolen, som kom fra Atletico Bilbao tidligere i sommer, viste seg virkelig fram i debuten, og var involvert i mye av det United gjorde på midtbanen.

Han kronet det også med to målgivende pasninger til Young helt på tampen, og var i tillegg tredje sist på begge målene til James.

Det er fortsatt «early days» (og særdeles laber motstand i et Los Angeles Galaxy som har sett bedre dager), men likevel lovende takter for et Manchester United som ikke akter å spille om en ny sjuendeplass.

Lørdag kveld spiller laget sin neste treningskamp, denne gangen mot Roma, før Inter og Real Madrid venter i neste uke.

De starter sin Premier League-sesong hjemme mot Swansea den 16. august.

- Forrige sesong var skuffende, og det var noe vi kjente veldig på. Vi var veldig innstilt på å vise hva vi er gode for i oppkjøringen til den nye sesongen, og vi skal være klare mot Swansea i august, sier Young.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer