Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United verst i pinlig statistikk. - Vi lider hver eneste dag

Englands kjedeligste.

BØYDE HODER BAK SJEFEN.  Sjekk den gjengen av reserver som marsjerer inn på Old Trafford bak sin sjef Louis van Gaal før forrige hjemmekamp mot Chelsea. Foto: Sipa USA/NTB scanpix
BØYDE HODER BAK SJEFEN. Sjekk den gjengen av reserver som marsjerer inn på Old Trafford bak sin sjef Louis van Gaal før forrige hjemmekamp mot Chelsea. Foto: Sipa USA/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United ligger helt i bånn av en pinlig statistikk.

- Vi lider hver eneste dag, sier Dag Langerød, supporter og redaktør i united.no.

Statistikken viser at Manchester United er det kjedeligste laget på hjemmebane av samtlige i de fire øverste divisjonene i England, målt i antall scoringer.

Ærverdige Old Trafford og Manchester United ligger på 92. og desidert siste plass i oversikten over antall mål på hjemmebane.

Det er Daily Mail som presenterer den pinlige statistikken som svir for alle United-fans. Det er 45 000 registrerte supportermedlemmer bare i Norge.

- Tallene overrasker ikke. Vi vrir oss i smerte, sier Dag Langerød, når Dagbladet forteller om den deprimerende statistikken.

Daily Mail har satt opp to oversikter. En for totalt antall mål, og en for antall scoringer av hjemmelagene. Det er statistikken for totalen, at Manchester United inntar den pinlige sisteplassen. Og laget er desidert sist også.

Manchester United har bare scoret ti ganger, og har sluppet inn tre mål. Det utgjør ulykkestallet 13. Nest sist på statistikken ligger Blackburn, Preston, Sunderland og Watford med 18 mål.

Stor underholdning Peterborough i League 1 topper lista og sørger for stor underholdning for sine hjemmefans. Det har foreløpig blitt hele 45 mål totalt. Laget scorer mye, slipper inn mye og ligger på sjette plass på tabellen, som Walsall topper.

For en United-supporter svir det litt ekstra, når det er Manchester City som topper den andre statistikken. Laget har scoret 29 ganger på hjemmebane.

- Det hadde vært verre, om det var Liverpool som toppet, smiler Langerød.

Men han synes det er tungt, når hans eget lag fra Manchester bare har maktet å lage ti mål på like mange kamper. United inntar 82. plassen på den statistikken.

Seks uten seier Laget til Langerød har ikke vunnet på de siste seks kampene.

- Før var det å leve med at laget ikke produserte så mange sjanser. For da slapp vi heller ikke inn særlig med mål. Da så vi egentlig ganske lyst på det. Nå er det blitt verre. Det ser ikke ut til at spillerne har særlig tro på prosjektet lenger, sier Dag Langerød.

Han understreker det slik:

- 25 mål på 25 kamper sier sitt om produsering av sjanser. Jeg tror faktisk at det legger et tyngre press på spillerne. At de må sette ballen i mål, den ene gangen de har en stor målsjanse i løpet av en kamp. Vi har gått fra fem-seks sjanser i kampene til mellom to og tre under van Gaal.

Fire med Ferguson Manchester United har spilt ni Premier League-kamper på Old Trafford denne sesongen.

Til sammenligning kan nevnes at Manchester United bare brukte fire kamper til å notere 13 mål på hjemmebane i den siste sesongen under Sir Alex Ferguson i 2012-2013.

MUTT STEMNING. Manchester United-supporterne har lite å smile av om dagen. Her er et par under kampen mot Chelsea i romjula.Foto: EPA/NTB scanpix
MUTT STEMNING. Manchester United-supporterne har lite å smile av om dagen. Her er et par under kampen mot Chelsea i romjula.Foto: EPA/NTB scanpix Vis mer

Dag Langerød avslutter:

- Vi har lidd oss gjennom flere måneder. Det er fryktelig frustrerende.

Louis van Gaal sa etter 0-0 mot Chelsea på Old Trafford, at han ikke så noen grunn til å gi seg som manager for Manchester United.

Lørdag 2. januar har Manchester United første mulighet til å rette opp den stygge hjemmestatistikken, når Swansea kommer til Old Trafford.

Her er topp og bunn i de to oversiktene til Daily Mail:

Begge lag:

1. Peterborough 45.
2. Fulham 44.
3. Sheffield United 43.
4. Notts County 42.
5. Colchester, Carlisle United, Manchester City.

82. Middlesborough, Scunthorpe, Wigan, Bradford 20.
86. Stoke, Aston Villa 19.
88. Preston, Blackburn, Watford, Sunderland 18.
92. Manchester United 13.

Hjemmescoringer:

1. Manchester City 29.
2. Coventry, Gillingham, Peterborough 26.
5. Burnley, Sheffield United 25.

82. Manchester United, Bournemouth, Leeds, Stoke, Watford 10.
87. Preston, Scunthorpe, Sunderland, Swansea 9.
91. Dagenham & Redbridge 8.
92. Aston Villa 6.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media