Manchester United viste muskler

Slo serieleder Chelsea. Everton slo Middlesbrough hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se fakta fra dagens Premier League-kamper!

Dagens kamper i Premier League


Everton – Middlesbrough 1-0 (1-0)
Goodison Park, 34 349 tilskuere

Mål: 1-0 Beattie (16).

Manchester U. – Chelsea 1-0 (1-0)

Old Trafford, 67 864 tilskuere

Mål: 1-0 Fletcher (31).

(Dagbladet.no): En kamp skilte seg ut som det virkelig interessante oppgjøret i helgas Premier League-runde, nemlig møtet mellom Manchester United og Chelsea.

Ikke bare er begge lagene giganter i Premier League: United kom fra stygge tap mot lille Lille og middelhavsfarerne Middlesbrough. Laget har også slitt med internt bråk.

Manchester United måtte vinne dagens kamp mot Chelsea for unngå en virkelig stor sportslig krise.

Tøff kriging

Dette preget også den første omgangen: Manchester United kriget knallhardt om hver ball og fortjente pauseledelsen til tross for at Chelsea også var farlig frampå.

Kampens første og eneste mål kom etter en halvtimes spill, på et flott hodestøt av Darren Fletcher. Ballen gikk i en bue over Petr Cech og traff nettveggen i det lengste hjørnet.

Utover i andre omgang presset Chelsea mer og mer, og de skapte også mange sjanser. Hovedstadslaget gjorde seg etter hvert fortjent til et mål.


Men takket være iherdig jobbing holdt hjemmelaget stand, selv med mange spillere som virket svært slitne mot slutten.

STERK SEIER: Chelsea og Didier Drogba (t.v.) er ikke akkurat vant til å tape. Men i dag tapte de for Manchester United og Wayne Rooney. Foto: Jon Super/AP/Scanpix
STERK SEIER: Chelsea og Didier Drogba (t.v.) er ikke akkurat vant til å tape. Men i dag tapte de for Manchester United og Wayne Rooney. Foto: Jon Super/AP/Scanpix Vis mer

Tredjeplass

Manchester United var heller ikke ufarlige selv. Særlig på kontringer var de i stand til å skape trøbbel for Chelsea, også mot slutten av andre omgang.

Flere scoringer ble det likevel ikke. Kampen endte 1-0, og Chelsea fikk dermed sitt første tap på 40 kamper i Premier League.

Seieren førte samtidig Manchester United opp på tredjeplass på tabellen - 10 poeng bak Chelsea, men med en kamp mindre spilt. Plutselig virker ikke krisen så stor likevel.

Sir Alex Ferguson ble etter kampen spurt hvordan han hadde opplevd presset på forhånd.

- Det der er skikkelig tullprat. Presset er der hele tida, svarte Ferguson til Sky Sports.

- Ufortjent seier
Alan Smith var en av de som virkelig kriget under dagens kamp. Ansiktet hans lyste av seiersvilje hele kampen. Etterpå var han bare glad.

- Noen ganger trenger vi å bli minnet om at vi er et godt lag. Vi aksepterer kritikk når den kommer. Men vi er bedre enn enkelte tror, og det tror jeg vi beviste i dag, sa Smith.  

Chelsea-manager Jose Mourinho nektet på sin side å innrømme at Manchester United vant fortjent.

- Jeg mener ikke at vi fortjente å tape, men de fortjener ros for forsvarsspillet sitt, sa portugiseren.

Everton-seier

Tidligere i dag tok Everton sin første hjemmeseier for sesongen. Det skjedde mot Middlesbrough, etter at James Beattie satte ballen i mål kvarteret ut i kampen.

Med dette sikret Liverpool-laget seg sin andre strake seier, samtidig som de karret seg over nedrykksstreken.

Se fakta fra dagens Premier League-kamper!

SCORER: Darren Fletcher header ballen i det lengste hjørnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer