PÅ STØ KURS: Chelsea vil sette ny rekord i antall dager som ligaleder dersom klubben vinner ligaen denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / NIGEL RODDIS / NTB Scanpix
PÅ STØ KURS: Chelsea vil sette ny rekord i antall dager som ligaleder dersom klubben vinner ligaen denne sesongen. Foto: AFP PHOTO / NIGEL RODDIS / NTB ScanpixVis mer

Manchester Uniteds 20 år gamle rekord står for fall

Chelsea på vei mot nærmest uslåelig rekord.

(Dagbladet): - Jeg har et problem, som er at jeg blir bedre i alt som har med jobben min å gjøre siden jeg startet.

Ordene tilhører Chelsea-manager José Mourinho. Portugiseren er som kjent ikke redd for å si det han mener, på godt og vondt. Det er i et intervju med engelske The Telegraph at manageren forteller åpenlyst om sine tanker.

Og 52-åringen har kanskje et poeng. For Chelsea er i ferd med å sette en ny engelsk rekord under Mourinhos ledelse. Dersom London-laget vinner ligaen, noe som ser veldig sannsynlig ut, vil dagens Chelsea-lag ha vært serieleder i 274 dager.

Det er kun London-rival Tottenham som har vært på toppen av tabellen denne sesongen, da klubben hadde bedre målforskjell enn Chelsea etter to kamper. Chelsea har dermed ledet ligaen siden 30. august.

Den tidligere rekorden innehar Manchester United, som ledet ligaen i 262 dager i 1993/94-sesongen.

Fem seire - Det har blitt normalt for oss denne sesongen å vite at vi er ligaleder. For å vinne ligaen trenger vi fem seire og en uavgjort, sier Mourinho.

I skrivende øyeblikk har Chelsea tronet øverst på tabellen i 230 dager.

Ikke overraskende er det nettopp Chelsea og Manchester United som dominerer lista. Arsenal, som gikk ubesieret gjennom en hel sesong
var «bare» 216 dager på toppen.

Sju poeng Chelsea leder Premier League med sju poeng ned til Arsenal, som har én kamp mer spilt. Det er lite som tyder på at de blå vil kaste bort den solide ledelsen.

Søndag venter Queens Park Rangers på motsatt banehalvdel.