Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester Uniteds fly måtte avbryte landingen 400 meter over rullebanen i Tyskland

- Har akkurat kommet meg, sier Rio Ferdinand.

(Dagbladet): Manchester United satte seg i kveld på flyet som skulle ta dem til Tyskland og morgendagens Champions League-oppgjør mot Leverkusen. Men ifølge rapporter skal det ha vært alt annet enn en komfortabel reise.

Det er blant annet Telegraph som melder at flyet til de regjerende Premier League-mesterne måtte avbryte landingen bare 400 meter fra bakken på Konrad Adenaue Flyplassen på grunn av et annet fly på rullebanen.

Rio Ferdinand kom med følgende melding på Twitter etter at de var vel nede på jorda.

- Landet i Tyskland.... Akkurat... Jeg har bare nettopp kommet meg etter den humpete landingen.

Da piloten fikk beskjed om at det var et annet fly på rullebanen, avbrøt han landingen, og sirklet flyplassen i ti minutter før han landet.

En passasjer på flyet som tok David Moyes' lag til flyplassen utenfor Köln, hevder at landingen var «veldig skremmende», og opplyste om at de kabinansatte hadde brukt høytaleranlegget ombord til å berolige de reisende etter hendelsen.

Tross den sene og noe «hårete» landingen var manager Moyes og Chris Smalling rolige da de gjennomførte pressekonferansen noen timer senere.

Hverken Sir Bobby Charlton, den siste gjenlevende «Busby Babe», eller tidligere manager Sir Alex Ferguson var ombord på flyet.

Den 6. februar 1958 var Manchester Uniteds berømte «Busby Babes» involvert i en forferdelig ulykke på rullebanen på flyplassen i München.

21 mennesker mistet livet i ulykken, mens to andre omkom senere som følge av skadene de pådro seg.