Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester Uniteds nye lagbilde kan ha forseglet stjernas skjebne. Det er nemlig én som mangler

Heller ikke Van Gaals trofé fikk være med.

TROPPEN: Manchester United la i går ut et nytt bilde av årets tropp. Tyske Bastian Schweinsteiger er ikke med. Det er heller ikke fjorårets FA Cup-trofé. Foto: Manchester United
TROPPEN: Manchester United la i går ut et nytt bilde av årets tropp. Tyske Bastian Schweinsteiger er ikke med. Det er heller ikke fjorårets FA Cup-trofé. Foto: Manchester United Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kunne José Mourinho og Manchester United juble for seier over naboen og erkerivalen Manchester City.

Juan Matas scoring i den andre omgangen ble kampens eneste, og den portugisiske manageren sikret seg med det et pusterom.

I går la klubben ut et bilde på sine hjemmesider av troppen som slo City og som skal kjempe om heder og ære denne sesongen, men flere av lagets supportere har på Twitter bitt seg merke i at det er to ting som mangler.

FA Cup-trofeet som Louis van Gaal sikret seg i sin siste kamp som Manchester United-sjef, og tyske Bastian Schweinsteiger.

«Respektløs»

Allerede i sommer begynte ryktene å gå om at 32-åringen ikke var med i Mourinhos planer på Old Trafford. Etter returen fra sommerens EM-sluttspill ble han blant annet satt til å trene med reservene.

Det fikk blant annet Schweinsteigers bror til å reagere, og i en uttalelse på Twitter omtalte han behandlingen som «respektløs».

Bayern München-president Karl-Heinz Rummenigge gikk enda noen skritt lenger, og sa blant annet at han ikke forsto Mourinhos tankegang.

- Noe slikt har aldri skjedd i Bayern München, sa han.

- Ikke tema

Schweinsteiger ble inkludert da klubben skulle registrere 25 spillere til spill i Premier League, men han har foreløpig ikke fått så mye som ett minutt på banen.

Han var heller ikke inkludert da Mourinho meldte inn 27 spillere til spill i europaligaen.

Hva som blir Schweinsteigers skjebne er foreløpig uklart, men The Telegraph spekulerer i om midtbanespilleren vil vende nesa mot USA til sommeren - dette til tross for at han har en kontrakt som først går ut i 2018.

Han har blant annet blitt knyttet til New York Red Bullsm men Oliver Mintzlaff i klubbledelsen bedyret i september at det ikke hadde vær noen dialog dem imellom.

- Han er ikke, og kommer ikke til å bli, et tema for oss, sa han.

Enn så lenge befinner han seg i alle fall i Manchester der han var til stede på Old Trafford under onsdagens derby mot Manchester City.

- Manchester-derby i kveld. Gleder meg til kampen. Lykke til, karer, skrev han under bildet han delte med sine nesten sju millioner følgere på Instagram.

Manchester derby tonight. Looking forward to the game! Good luck, guys! 👍🏼 @manchesterunited

A photo posted by Bastian Schweinsteiger (@bastianschweinsteiger) on

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!