Manchester Uniteds skrekkrekke brutt

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan puste lettet ut etter tre etterlengtede poeng på bortebane.

ENDELIG: United-spillerne kunne juble for en etterlengtet borteseier. Foto: Darko Vojinovic/AP/NTB Scanpix
ENDELIG: United-spillerne kunne juble for en etterlengtet borteseier. Foto: Darko Vojinovic/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partizan - Manchester United 0-1 (0-1)

Manchester United har vunnet sin første bortekamp siden 6. mars etter seieren over Partizan. Den første etter at Ole Gunnar Solskjær fikk jobben permanent.

- Selvfølgelig er jeg glad nå som vi kan se framover til neste kamp, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Elleve bortekamper uten seier var melodien for Solskjær og Manchester United før møtet i Beograd.

- Jeg visste ikke om statistikken før kampen, men vi må forbedre oss og fortsette med det, sier Phil Jones til MUTV om den svake bortestatistikken etter kampen.

Dermed kan Solskjær puste lettet ut, etter at spørsmålene har blitt stadige flere som følge av den svake borteformen - særlig siden laget skal spille tre strake bortekamper de neste åtte dagene.

En annen positiv ting å ta med seg fra denne kampen er at United har holdt nullen i samtlige kamper i Europa denne sesongen. Det som ikke er like flatterende er at de kun har scoret mer enn ett mål én gang de siste 19 kampene. Og antall skudd på mål ikveld? Ett.

- Andre omgang syns jeg vi forsvarte oss veldig bra i boksen. De spilte bra i andre omgang og gjorde at vi måtte forsvare oss for dypt. Jeg er ikke fornøyd med måten vi forsvarte oss framme på, det har vært en av våre styrker denne sesongen, men det var ikke-eksisterende i andre omgang. Det må vi endre på, for vi ønsker ikke å være et lag som bare forsvarer egen boks, sier Solskjær til MUTV etter kampen.

United topper likevel gruppe L med sju poeng på tre kamper.

- Det er fantastisk posisjon å være i. Vi har ikke sluppet inn mål. Defensivt har vi gjort det veldig bra, men vi må score mer mål, sier Solskjær.

Europa League:

Partizan - Manchester United 0-1

MÅL: Martial (43)

Straffescoring

Manchester United hadde mye ball før hvilen, men det var mange unødvendige balltap og feilpasninger å spore hos de røde.

Etter 14 minutter holdt United likevel på å ta ledelsen. Dødball har ikke vært en suksessformel denne sesongen, men det var på et frispark at Scott McTominay raget høyest og stanget ballen like utenfor stolpen, etter en perfekt slått ball av Juan Mata.

Bortelaget var som vanlig solide bakover i store deler av omgangen, men offensivt stemmer det fortsatt ikke helt for Solskjærs mannskap.

Jesse Lingard var tilbake i startoppstillingen etter skade og kunne fort sendt United i ledelsen, men skuddet med innsiden av foten fra rundt 16 meter traff stolpen.

INGEN OVER: Ingen scorer mer enn Erling Braut Haaland i Champions League. Video: Viasat Vis mer

Det tok ikke mange minuttene før ballen smalt i stolpen nok en gang. Denne gangen var det den høye angriperen Umar Sadiq som dunket til fra langt holdt, rett i aluminiumet bak Sergio Romero.

I denne perioden skjedde det mye.

Unggutten Brendan Williams, som spilte en god kamp, var frekk da han dro seg forbi sin oppasser på venstrekanten og ble lagt i bakken i boksen like før pause. Dommeren pekte resolutt på krittmerket. Anthony Martial var iskald, og sendte ballen helt nede ved hjørnet.

Det var Uniteds første skudd på mål på bortebane i Europa denne sesongen (132 minutter), ifølge BBCs Simon Stone.

1-0: Anthony Martial setter et straffespark i mål. Foto: Darko Vojinovic/AP/NTB Scanpix
1-0: Anthony Martial setter et straffespark i mål. Foto: Darko Vojinovic/AP/NTB Scanpix Vis mer

Ropte på straffe

Solskjær har brukt Europa League til å teste flere unge spillere, og kampen mot Partizan var ikke noe unntak. Nordmannen startet med tenåringene James Garner (18) og Brendan Williams (19), førstnevnte med sin første kamp fra start.

- Han har vært fantastisk og har ventet på sjansen sin, sier Solskjær til MUTV om Garner.

Totalt gjorde Solskjær sju bytter fra kampen mot Liverpool søndag, og det var hjemmelaget som startet best etter hvilen.

Seydouba Soumah kunne fort utliknet noen minutter ut i andre omgang da han sendte Harry Maguire på rompa med ei skuddfinte, men ballen gikk rett i klypene på Romero, til stor fortvilelse fra 28-åringen.

Etter en time gjorde Solskjær et dobbeltbytte som gjorde at United gikk fra tre stoppere til fire bak. Hurtigtoget Daniel James ble satt innpå i håp om å straffe hjemmelaget på kontringer.

Straffe kunne fort Partizan fått da ballen traff hånden til Williams i boksen, men dommeren lot spillet gå til store protester fra hjemmelaget. United skapte ikke noe etter pause, mens Partizan fort kunne fått med seg poeng.

For rett før slutt måtte Romero ta ut sitt ypperste for å stoppe Takuma Asano, før Bebars Natcho skrudde ballen like utenfor målet.

Stadion i Beograd har blitt restaurert flere ganger de siste tiårene, men banen vil alltid være spesiell for Manchester United. Det var nemlig her Busby Babes spilte sin siste kamp for 61 år siden, før den tragiske München-ulykka kostet åtte United-spillere livet.

Det var bakteppet i kveld, hvor United og Solskjær endelig fikk en sportslig opptur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer