Manchesters protestlag med sjokkseier i FA-cupen

Et skritt nærmere å møte klubben de vendte ryggen til i 2005.

VIDERE I FA-CUPEN: Manager for FC United of Manchester, Karl Marginson, så laget sitt avgjøre fire minutter på overtid mot et lag som ligger fem divisjoner høyere enn dem selv. Foto:   REUTERS/Phil Noble
VIDERE I FA-CUPEN: Manager for FC United of Manchester, Karl Marginson, så laget sitt avgjøre fire minutter på overtid mot et lag som ligger fem divisjoner høyere enn dem selv. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Rochdale - FC United 2-3

(Dagbladet): FC United of Manchester ble startet opp i 2005 som en protest mot at Malcolm Glazer kjøpte opp favorittlaget Manchester United.

Siden den gang har de rykket opp fra nivå 10 til nivå sju, og i kveld spilte de 1. rundekamp i FA-cupen for første gang i klubbens historie.

Motstander Rochdale spiller til daglig fem divisjoner høyere, i League 1, men ble sensasjonelt slått ut på eget gress. FC United vant 3-2, og akkurat som klubben de en gang elsket har gjort til sitt varemerke, avgjorde de kampen på overtid.

Fire minutter inn i tilleggstiden utnyttet Michael Norton en feil av keeper Josh Lillis, og sendte de tilreisende supporterne til himmels.

Scoringen var imidlertid av den kontroversielle sorten. Ifølge Daily Mail tydet reprisene på at Norton sparket ballen ut av hendene til Rochdale-keeperen, men målet ble godkjent.

Om FC United skulle greie å ta seg videre også fra 2. rundekampen, er sjansen til stede for at de får spille mot sitt gamle favorittlag Manchester United i 3. runde.

- Are you wathing, David Gill? var blant ropene fra FC United-fansen under kveldens kamp, myntet på klubbdirektøren til Manchester United som enkelte mener opptrer som en logrende hund for Glazer-familien.

Den relativt ferske klubben er tidligere blitt kritisert av sir Alex Ferguson, som har uttalt at de er mer opptatt av seg selv enn av Manchester United.

PROTESTKLUBB: Klubbemblemet ligner mye på det til Manchester United, bortsett fra at den røde djevelen mangler og klubbnavnet er litt annerledes. Foto:  REUTERS/Phil Noble
PROTESTKLUBB: Klubbemblemet ligner mye på det til Manchester United, bortsett fra at den røde djevelen mangler og klubbnavnet er litt annerledes. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer