KLART FOR DERBY: Mandag er det toppkamp i Premier League når Roberto Mancinis Manchester City møter byrival Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble
KLART FOR DERBY: Mandag er det toppkamp i Premier League når Roberto Mancinis Manchester City møter byrival Manchester United. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Mancini: - Å vinne 6-1 igjen er umulig

Mener likevel at City ikke fortjener å ligge 15 poeng bak United.

Manchester City er helt avhengt i gullkampen, men manager Roberto Mancini mener tabellen lyver før Manchester-derbyet mandag.

Det skiller hele 15 poeng mellom byrivalene før oppgjøret på Old Trafford. Forrige sesong vant City tilsvarende kamp 6-1.

- Å vinne 6-1 igjen er umulig. Det er noe som skjer én gang på 100 år, men vi fortjener ikke å ligge 15 poeng bak United. De fortjener å ligge på toppen. Likevel er ikke dette den «riktige» tabellen. Vårt mål er redusere gapet på de siste åtte kampene, sier Mancini.

Cupredning? Han sikter mot å holde annenplassen på tabellen, men Tottenham, Arsenal og Chelsea vil prøve seg bakfra.

United har 18 ligakamper uten tap. 16 av disse er vunnet, og det siste nederlaget kom mot Norwich i november.

City sikret gullet etter et fullendt drama på siste spilledag i fjor. Denne gangen er spenningen blåst bort i god tid før 38. serieomgang.

City kan redde sesongen ved å vinne FA-cupen. Der venter i første omgang Chelsea i semifinalen.

Kan ta rekord United-manager Alex Ferguson vil ikke si noe om hvorfor City har skuffet så stort denne sesongen.

- Jeg kan ikke svare på det. Vi har tenkt på oss selv. Konsentrasjonen før hver kamp har vært god. Det skal spillerne ha ros for, sier Ferguson.

I 2000 ledet han United til Premier League-historiens klareste ligatittel. Da skilte det 18 poeng ned til toerlaget Arsenal.

United har en fair sjanse til å forbedre den rekorden. Klubben er utslått av mesterligaen og kan konsentrere seg mye om den hjemlige serien.

- Jeg regner med en veldig intens atmosfære under kampen. Det er den eneste som spilles mandag og vil bli vist over hele verden, sier Ferguson.

Derbyet er det 165. mellom de to klubbene.

(NTB)