Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mancini anbefaler «Tevez-kuren» for Ronaldo

Spøkefullt råd til Mourinho.

I PERLEHUMØR: Roberto Mancini framsto avslappet og i godt humør under gårsdagens pressekonferanse på Santiago Bernabeu. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki)
I PERLEHUMØR: Roberto Mancini framsto avslappet og i godt humør under gårsdagens pressekonferanse på Santiago Bernabeu. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki) Vis mer

I fotballstudio klokka 20.45: Real Madrid - Manchester City

(Dagbladet): Roberto Mancini har etter hvert fått god trening i å håndtere misfornøyde og furtne stjernespillere, med Carlos Tevez som det fremste eksempelet.

Italieneren har fått både ros og ris for måten han løste Tevez-situasjonen på - der han først sverget på at argentineren hadde spilt sin siste kamp for Manchester City, før han nesten seks måneder senere inviterte ham inn i varmen igjen.

Mancini angrer neppe på det, for Tevez var sentral i ligainnspurten som endte med seriegull, og han har framstått bedre trent enn noensinne i starten av årets sesong.

- Send ham på ferie!
Foran kveldens stormøte i Champions League, mellom regjerende ligamester i Spania og regjerende ligamester i England, er det tilsynelatende ro i leiren hos Mancini.

Det er det ikke hos kollega José Mourinho.

Riktignok er det minimal fare for at Cristiano Ronaldo tar en «Tevez» og stikker på tjuvperm med det første, men portugiseren virker humørsyk og nedfor, og nektet å feire de to målene mot Granada i tredje serierunde. Plutselig er det sådd usikkerhet rundt framtida til 26-åringen.

På gårsdagens pressekonferanse ble Mancini spurt om han hadde noen råd til Mourinho, om hvordan Ronaldo bør behandles for at han igjen skal smile.

City-manageren svarte med et smil:

- Hvis han (Mourinho) ønsker å vinne La Liga igjen, bør han kanskje sende Cristiano til Portugal i seks måneder. Da kan han kanskje vinne serien igjen!

Spøken var en referanse til Tevez og hans ulovlige ferie hjemme i Argentina sist vinter. Det var omtrent på denne tiden i fjor at Tevez nektet å la seg bytte inn mot Bayern München, og deretter spilt han ikke for City igjen før 21. mars.

Da var han hjernen bak Citys vinnermål i 2-1-seieren mot Chelsea.

Setter strek over mytteriet
Nå er Tevez bankers på laget, og han har tatt av hele sju kilo foran årets sesong. Det viser seg på banen, der han ser meget lett ut i kroppen.

Lars Tjærnås var blant de fremste skeptikerne til at Mancini åpnet døren for Tevez igjen.

- Når en av de mest privilegerte av de privilegerte velger mytteriet som metode, kan han skru ballen i krysset ti kamper på rad uten at jeg endrer grunnsyn, sa han til Dagbladet i mars.

Hva tenker han egentlig nå?

- Han har gjort det eneste som kunne sette en strek over mytteriet hans fra i fjor: Han har trent knallhardt, holdt munn og latt beina snakke. Jeg var selv til stede hjemme mot Southampton i ligastarten (3-2-seier, journ.anm.), og det er ingen tvil om at Tevez er tilgitt av de fleste. Så jeg mener fortsatt at en slik handling, og løsningen, i verste fall kan undergrave en managers autoritet ved neste personkonflikt.

- Hvordan synes du han har framstått denne sesongen?

MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo virker ikke fornøyd med situasjonen i Real Madrid om dagen. Slår han tilbake i kveld? Foto:  AFP PHOTO/ J. SANCHEZ
MISFORNØYD: Cristiano Ronaldo virker ikke fornøyd med situasjonen i Real Madrid om dagen. Slår han tilbake i kveld? Foto: AFP PHOTO/ J. SANCHEZ Vis mer

- Han virker ekstremt godt fysisk forberedt. Konstant i bevegelse, alltid på jakt etter rom og flinkere til å finne riktige rom enn de fleste, sier Tjærnås.

Tror Real vinner
Mens Manchester City har innledet sesongen på helt ålreit vis, med åtte poeng på de fire første kampene, har Real Madrid havnet kraftig på hæla.

Allerede skiller det åtte poeng opp til Barcelona, og det haster med å finne tilbake til sitt vante jeg. Kanskje starter snuoperasjonen i kveld.

- Er det best mulig tidspunkt for City å møte Real Madrid på, eller motsatt?

- Begge deler. Mentalt bør det være det verste, fordi de (Real Madrid) er det klassiske eksemplet på et såret dyr, og fordi jeg mistenker at det etter fjoråret med klubb- og landslag fortsatt er mange som er litt suksessmette, og derfor trenger store anledninger for å heve seg. Men samtidig har de vist klare svakheter, og får de ikke orden på det er det et takknemlig tidspunkt å møte dem på, sier Tjærnås.

Han holder spanjolene som knepne favoritter.

- Real Madrid må få orden på defensive dødballer og på en bakre firer hvor Marcelo har gitt bort store rom, og der Ramos faller av tidlig. City må skjerpe offensiv markering, de har vært sårbare på kontringer og de må selv utnytte overganger, som de får mange av. Det blir jevnt, men jeg har følelsen av at Real Madrid slår tilbake og vinner knepent.

I STORFORM: Carlos Tevez virker topptrent og toppmotivert, etter den turbulente fjorårssesongen i City. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki)
I STORFORM: Carlos Tevez virker topptrent og toppmotivert, etter den turbulente fjorårssesongen i City. Foto: (AP Photo/Andres Kudacki) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media