KAN DE SAMARBEIDE IGJEN? Carlos Tevez er på vei tilbake til Manchester City og manager Roberto Mancini. Spørsmålet er om de klarer å legge den månedslage striden bak seg. Foto: Nigel Roddis, Reuters/Scanpix
KAN DE SAMARBEIDE IGJEN? Carlos Tevez er på vei tilbake til Manchester City og manager Roberto Mancini. Spørsmålet er om de klarer å legge den månedslage striden bak seg. Foto: Nigel Roddis, Reuters/ScanpixVis mer

- Mancini behandlet meg som en hund

Tevez forteller hva som skjedde da det skar seg.


(Dagbladet): Carlos Tevez er på vei tilbake til Manchester etter et lengre opphold i Argentina. Der vil han se om det er mulig å gjenoppta samarbeidet med City-manager Roberto Mancini.

Det spørs om intervjuet han ga Fox Sports vil være til hjelp. I TV-intervjuet som er oversatt til engelsk blant annet Press Association, Sky Sports og Daily Mirror, hevder han at Mancini behandlet ham som en hund den famøse kvelden i München.

Konflikten mellom den argentinske spissen og den italienske manageren startet med at Tevez ikke ville varme opp mer under Champions League-kampen mot Bayern. Mancini uttalte at Tevez aldri mer ville spille i City om han fikk bestemme.

I intervjuet med Fox Sports utdyper Tevez det som skjedde på sidelinja under kampen.

- Jeg var på en måte i dårlig humør, og da han satte inn Nigel de Jong og tok ut Edin Dzeko da vi lå under 2-0, tenkte jeg at det var et defensivt bytte, så jeg bestemte meg for å sette meg på benken igjen. Jeg hadde allerede varmet opp i ti minutter, og han hadde bestemt seg for at han ville tape 2-0 i stedet for 4-0, sier Tevez.

Kranglet med Dzeko Da Tevez gikk tilbake til benken, kom Dzeko av banen og var sint. Bosnieren så at spillertunnelen var stengt, så han måtte sette seg sammen med treneren på benken, og de begynte å krangle, forteller Tevez.

- Dzeko snakket bosnisk og Mancini bannet til ham på italiensk, så det var litt av et sirkus. Så jeg satte meg ned, og han så meg ikke fordi han hadde denne diskusjonen. Men så snur han seg og ser meg, og da kan du tenke deg hva som skjer. Han er midt i en krangel, så han ber meg fortsette å varme opp og behandler meg som en hund, sier Tevez.

Tevez fant seg ikke i den tonen fra Mancini, og nektet å varme opp mer. Han avviser imidlertid at han ikke ville spille, det var bare mer oppvarming han nektet.

Da vendte Mancini sinnet mot ham.

- Han gikk løs på meg også, begynte å banne til meg. Det var ham, for jeg var veldig rolig. Jeg satt bare på benken, og du kan se av bildene at jeg var rolig og bare snakket med Zabaleta. Mancini sa noen grusomme ting til meg, hevder Tevez.

Positiv til comeback I helga åpnet Mancini døra for et Tevez-comeback, og Tevez sier han er villig dersom Mancini virkelig mener det han sier.

- Hvis det er sant at Mancini sier han vil ønske meg velkommen tilbake om jeg er i form, så liker jeg det jeg hører. Men om han bare sa det for medias skyld, så nei. Men han har også sagt at jeg aldri kom til å spille for ham igjen. Så jeg vet ikke. Jeg vil gjøre mitt beste for å være tilgjengelig og spille, sier Carlos Tevez.

Etter planen skal Tevez være tilbake i England i morgen.