Mancini ber City-fansen slå ring rundt Tevez

- Vi må glemme denne affæren.

VIL BESKYTTE TEVEZ:: Manchester City-manager Roberto Mancini ber fansen om å ta Carlos Tevez vel imot i kampen mot Everton.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
VIL BESKYTTE TEVEZ:: Manchester City-manager Roberto Mancini ber fansen om å ta Carlos Tevez vel imot i kampen mot Everton.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKERVis mer

Manchester City - Everton direkte i fotballstudio fra kl. 21.00.

(Dagbladet): Det har stormet rundt Carlos Tevez etter at det ble kjent at argentineren hadde framsatt skriftlig ønske om å bli solgt fra Manchester City.

I dag gjør han trolig sin gjeninntreden i førsteelleveren når de lyseblå tar imot Everton på City of Manchester Stadium.

Sjefen hans, Roberto Mancini, virker i overkant bekymret for at Tevez vil få egne supportere på nakken, og oppfordrer hjemmepublikum til å stille seg bak ham, som de har gjort siden han tok turen på tvers av byen fra erkerival Manchester United.

- Supporterne har vært fantastiske, og bør fortsette å støtte laget, slik de har gjort i andre tider. Det er viktig at vi konsentrerer oss om Everton, og at supporterne fokuserer på Everton, sier Mancini, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Vi bør glemme denne Tevez-affæren, for fokuset må ligge på neste kamp, fortsetter han.

- Elsker fotball Selv om energibunten etter eget utsagn har ønsket seg bort siden i sommer, kan ingen spørsmålsstille arbeidsinnsatsen og innstillingen hans i kampsituasjon, noe Mancini er ivrig på å minne om.

- Carlos er en fotballspiller. Han elsker fotball, og han spiller med den samme entusiasmen som vi alle gjorde da vi var små i hagen hjemme. Det er det samme enten det er i trening eller kamp, hver eneste dag og jeg tror ikke det vil forandre seg, sier italieneren.

«Julemester» Med seier mot Everton, vil laget hans kunne feire jul på tabelltoppen, i og med at de nærmeste rivalene ikke spilte kamp på grunn av snøkaoset som herjet på de britiske øyer i helgen. Det vil i så fall være første gang på 81 år at City kan titulere seg julemestere.

Men Mancini tar ikke lett på et underpresterende Everton-lag, og minner om at det gikk skeis både hjemme og borte i fjor. Faktisk har David Moyes' lag vunnet de siste tre ligaoppgjørene mellom lagene på City of Manchester Stadium.

- Everton slo oss to ganger i fjor, og det er noe jeg husker altfor godt. De blir nok en vanskelig kamp. Vi er i stand til å spille god og kraftfull fotball, slik vi gjorde mot West Ham sist. Det er den eneste måten vi kan slå dem på, poengterer Mancini.