Mancini ber City-spillerne lære av United og Chelsea

Vil ha slutt på syting i media.

- BANK PÅ! Roberto Mancini ber Manchester City-spillerne banke på døra hans før de går til media med klager om for lite spilletid. Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters/Scanpix
- BANK PÅ! Roberto Mancini ber Manchester City-spillerne banke på døra hans før de går til media med klager om for lite spilletid. Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Roberto Mancini har sett seg lei på Manchester City-spillere som klager offentlig på lite spilletid. Blant de siste som har klaget sin nød, er Emmanuel Adebayor og denne helga keeper Shay Given.

Det følger noen utfordringer med å ha en stall spekket med spillere som er vant med fast plass på laget fra tidligere klubber. Og City-manageren har ikke noe imot at spillere som ikke får spille er misfornøyde - tvert om:

- Det er umulig å holde alle spillerne fornøyde. Dette er vanlig i alle klubber. Du vil ha 11 fornøyde spillere, og resten vil være misfornøye. En spiller som er fornøyd uten å få spille er sprø! Det er viktig at de ikke er fornøyde med situasjonen og at de fortsetter å jobbe, for jeg kan endre mening, sier Mancini ifølge klubbens hjemmeside.

- Bank på døra mi Problemet hans er at spillerne lufter frustrasjonene via media i stedet for å ta det opp med ham direkte.

- Hvis de ønsker å bli et topplag, må de endre dette. Det er umulig at spillere gir intervjuer hver tredje dag hvor de klager på at de ikke spiller. De er nødt til å banke på døra mi og snakke med meg så jeg kan forklare situasjonen, sier Mancini ifølge ESPN Soccernet.

City-manageren håper spillerne hans kan lære av byrivalen med de røde og svarte draktene - og av de suverene Premier League-lederne fra London.

KAN FÅ SJANSEN I KVELD: Shay Given kan få en etterlengtet sjanse i City-målet mot West Bromwich i kveld. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
KAN FÅ SJANSEN I KVELD: Shay Given kan få en etterlengtet sjanse i City-målet mot West Bromwich i kveld. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg vil skape en atmosfære slik de har i Chelsea og Manchester United, men kanskje er det enklere for dem å akseptere det fordi de har hatt suksess.

Kjenner seg igjen Mancini ber spillerne forstå at laguttaket ikke betyr at han mener resten av spillerne i troppen er dårlige - det kan ligge taktiske årsaker bak valgene hans.

Han husker også egen spillererfaring, og innrømmer at han ikke alltid taklet motgang like godt.

- Noen ganger oppførte jeg meg dårlig mot managere som jeg elsket i Sampdoria, som Vujadin Boskov og Sven-Göran Eriksson. Jeg forstår at dette kan skje under en kamp eller når du blir byttet ut. Men i løpet av uka er det viktig at du forstår hvorfor manageren gjorde som han gjorde, sier Mancini ifølge Daily Mail.