Mancini buet da City nektet pressen å spørre om Tevez

Og svarte på ett spørsmål likevel.

Følg Premier League i fotballstudio hele helgen!

(Dagbladet): Manchester City-manager Roberto Mancini møtte pressen på Carrington i dag, i forbindelse med helgas Premier League-møte med Aston Villa på hjemmebane.

Det de oppmøtte journalistene derimot var mest interessert i, var selvfølgelig farsen rundt Carlos Tevez' påståtte spillernekt mot Bayern Munchen.

Det fikk de imidlertid ikke lov til å spørre om.

I det Roberto Mancini satte seg godt til rette for pressekonferansen, fikk medierepresentantene nemlig beskjed om at seansen ville bli avsluttet dersom noen spurte om Tevez.

- Vi kan ikke tillate spørsmål om Carlos Tevez i dag, generelt, om hans påståtte oppførsel den aktuelle kvelden, eller om eventuelle følger. Spørsmål om hans framtid i klubben er uaktuelle, og vil ikke bli besvart. Brudd på dette vil føre til at pressekonferansen avbrytes, sa en City-talsmann.

Det fikk journalistene til å bryte ut i spredt buing - og etter hvert fikk de også følge av Roberto Mancini selv, som buet med til rommets store forlystelse.

Sky prøvde seg forøvrig uansett, og spurte om Carlos Tevez har noen framtid i Manchester City.

- Jeg vet ikke, svarte Roberto Mancini, som åpenbart også passer seg mens klubben forbereder seg på de juridiske utfordringene Tevez-saken bringer med seg.

Trente alene
I går trente argentineren alene på Carrington, mens City forsøker å avdekke og bevise hva som faktisk skjedde da Tevez ikke ble innbytter den Champions League-kvelden for noen uker tilbake.

City-spissen ble suspendert fra treninger og kamper med laget i to uker, og i går varslet klubben spillernes fagforening (PFA) om at de akter å gi argentineren en bot på seks ukelønner.

Roberto Mancini sa etter kampen at dersom det var opp til ham, ville Tevez aldri spille for Manchester City igjen

Tevez har på sin side hevdet at det hele bunnet i en misforståelse, og at han ønsker å yte sitt beste for klubben.

I går fortalte PFA-sjef Gordon Taylor at han har snakket med Tevez om saken.

- Han sier han ikke nektet å spille, men at det var et spørsmål om at han kontinuerlig ble bedt om å varme opp, og at han følte han hadde varmet opp nok, sa Gordon til BBC 5 Live ifølge Evening Echo.  

Vil vekk Tevez har gjentatte ganger tidligere ytret ønske om å forlate klubben. Men et skifte til en ny klubb er ikke aktuelt før overgangsmarkedet åpner igjen i januar.

City opplyste onsdag at klubbens interne etterforskning av saken har konkludert med at Tevez må svare for kontraktsbrudd. Tevez har blit informert om at det vil bli iverksatt disiplinære sanksjoner og at klubben vil avholde en disiplinærhøring i løpet av kort tid.

Samtidig blir argentineren trolig nektet å trene med a-laget.

Manchester City møter Aston Villa i morgen, uten Tevez. Usikker er også Sergio Aguero, som sliter med en muskelskade.

- Vi har tre spisser for øyeblikket, sier Roberto Mancini, ifølge Guardian, med tanke på Edin Dzeko, Mario Balotelli og Aguero.

I KULDA: Carlos Tevez møtte på Carrington i går, men trente ikke sammen med resten av laget. I stedet var han sammen med en fysio alene ute på gressmatta.Foto: SCANPIX/AP/Martin Rickett/PA
I KULDA: Carlos Tevez møtte på Carrington i går, men trente ikke sammen med resten av laget. I stedet var han sammen med en fysio alene ute på gressmatta.Foto: SCANPIX/AP/Martin Rickett/PA Vis mer