<strong>KJØPER OG SELGER:</strong> Craig Bellamy er en av spillerne som skal være på vei bort fra Manchester City, der manager Roberto Mancini storhandler før ligastart mot Tottenham 14. august. Foto: AP/Tim Hales
KJØPER OG SELGER: Craig Bellamy er en av spillerne som skal være på vei bort fra Manchester City, der manager Roberto Mancini storhandler før ligastart mot Tottenham 14. august. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

Mancini forsvarer Citys kjøpefest

Er på troféjakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Klubb for klubb: Sjekk overgangslista for Premier League

Dagbladet): Forrige sommer brukte Manchester City over en millard kroner på nye spillere.

I år har de lyseblå fra Manchester punget ut med omlag 616 millioner kroner, så langt, for å sikre seg VM-spillerne David Silva (Spania), Yaya Toure (Elfenbenskysten) og Jerome Boateng (Tyskland).

City-sjef Roberto Mancini forklarer kjøpelysten med at storhandlingen er nødvendig, dersom klubben skal innfri sine mål. Og shoppingen er trolig ikke over.

- Selvsagt har vi brukt mye penger i sommer. Det er vanskelig å vinne trofeer hvis du ikke investerer i de områdene som trenger forsterkning, sier den italienske treneren til Citys hjemmeside fra treningsleiren i USA.

- De beste spillerne i verden
Mancini og City havnet på femteplass i Premier League i vår. Nå snakkes det om at klubben uten én eneste pokal de siste 34 årene skal kjempe helt i toppen.

Det bekreftet verdensmester Silva, da han ble presentert i City-trøye i Manchester i går. 24-åringen fikk løfter om at han kommer til et topplag før han sa ja til overgangen fra Valencia.

<strong>KOSTET 220 MILLIONER:</strong> David Silva besto legeundersøkelsen i City og skrev under kontrakten i går. Foto: AFP/LLUIS GENE
KOSTET 220 MILLIONER: David Silva besto legeundersøkelsen i City og skrev under kontrakten i går. Foto: AFP/LLUIS GENE Vis mer

- Jeg blir glad hvis vi tar en Champions Legue-plass, eller vinner et trofé. Roberto Mancini og Garry Cook (direktør) har sagt at vi bygger et veldig godt lag, med noen av de beste spillerne i verden. Vi skal slåss om pokaler, sier Silva til klubbsida.

Nevner norsk talent
Mancini legger til at City fortsatt satser på egne talenter, og trekker fra norske Abdi Ibrahim (19) som et eksempel på talenter som får sjansen på Eastlands.

- I min første halve sesong i klubben ga jeg debuter til Cunningham, Nimley, Nielsen, Ibrahim og Boyata. Slikt skjer ikke i mange klubber. Vi skal fortsette på samme måte denne sesongen, der det er mulig, sier Mancini.

Med storstjerner inn må City også kvitte seg med spillere. I dag skriver The Guardian at klubben har lagt venstreving Craig Bellamy (31) ut for salg - med forbehold om at waliseren vil slåss for plassen på laget.

Tidligere er det blitt hevdet at Mancini vil gjennomføre et ryddesalg hvor hele seks spillere skal bort.

BEST BETALT? Ei engelsk søndagsavis mener Yaya Toure blir Premier Leagues høyestlønnede spiller etter overgangen fra Barcelona. Foto: AFP/JOSEP LAGO
BEST BETALT? Ei engelsk søndagsavis mener Yaya Toure blir Premier Leagues høyestlønnede spiller etter overgangen fra Barcelona. Foto: AFP/JOSEP LAGO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer