Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mancini freser mot kollega: - Han er en rasist og homofob

Rabalder i cupkamp.

MÅTTE SKILLES:  Roberto Mancini (delvis skjult bak) måtte skilles fra kollega Maurizio Sarri under oppgjøret på Stadio San Paolo i Napoli i går kveld. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE SKILLES: Roberto Mancini (delvis skjult bak) måtte skilles fra kollega Maurizio Sarri under oppgjøret på Stadio San Paolo i Napoli i går kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Inter slo Napoli 2-0 borte i den italienske cupen i går kveld. Etterpå snakket alle om kvartfinalen, men ikke om resultatet på Stadio San Paolo.

Årsaken var det som skjedde på overtid. Fjerdedommeren signaliserte at det var lagt til ni minutter. Dette fikk Inter-trener Roberto Mancini til å tenne på pluggene.

Ni minutter viste seg å være en feil, i virkeligheten dreide det seg om fem minutter. Mancini ga likevel tydelig uttrykk for hva han mente om den tillagte tida.

Dette fikk igjen Napoli-trener Maurizio Sarri til å rase mot Mancini. I de påfølgende tumultene ble sistnevnte vist på tribunen.

- Rasist I et intervju med italienske Rai TV etter kampen framsto Mancini som oppgitt.

- Sarri er en rasist. Menn som ham bør stenges ute fra fotballen. Jeg gikk bort til fjerdedommeren og spurte hvorfor det ble lagt til fem minutter. Sarri kom deretter bort og ropte «homo» til meg.

Mancini fortsatte sin tirade for åpen TV-skjerm:

- Jeg er ikke spesielt interessert i å snakke om kampen. En 60 år gammel mann (Sarri) bør ikke oppføre seg sånn, det er skammelig. Jeg fant ham nede i garderoben, og han unnskyldte seg. Men han bør skamme seg. I England ville en som ham ikke engang fått tillatelse til å sette beina på sidelinja.

Unnskyldte seg Sarri - på sin side - innrømmer at det var «diskusjoner» på sidelinja.

- Jeg unnskyldte meg i garderoben. Men jeg synes det som blir sagt på banen, skal bli på banen.

På spørsmål om han var homofobisk i språkbruken svarer Sarri:

- Det kan jeg ikke huske, det er mulig. Jeg var sint og rasende, så jeg er ikke sikker på hva som skjedde. Adrenalin kan gjøre de rareste ting med folk. Er jeg homofobisk? Det høres for drøyt ut. Jeg var irritabel.

Han mener også at Mancini fornærmet med sine uttalelser:

- Han kalte meg en gammel mann. Er ikke dette rasistisk overfor gamle folk?

Homovenner På pressekonferansen etter kampen utdypet Sarri at han har homovenner, og at han i framtida ville endre bruken av skjellsord. Han understreket likevel at han ikke kunne huske hvilke ord han hadde brukt.

Gårsdagens rabalder er på forsiden av alle de italienske sportsavisene i dag.

- Sarri er en rasist, blir Mancini sitert på fronten av toneangivende La Gazzetta dello Sport.

For ordens skyld: Stevan Jovetic (74 minutter) og Adem Ljajic (90 minutter) scoret målene for Inter.

NAPOLI-TRENER: Maurizio Sarri. Foto: NTB Scanpix
NAPOLI-TRENER: Maurizio Sarri. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media