TAKKET NEI TIL UTLÅN: Wayne Bridge fikk noen kamper i West Ham-trøya i andre halvdel av forrige sesong. Nå er Manchester City misfornøyd med at han ikke vil leies ut på nytt. Foto: AFP/GLYN KIRK
TAKKET NEI TIL UTLÅN: Wayne Bridge fikk noen kamper i West Ham-trøya i andre halvdel av forrige sesong. Nå er Manchester City misfornøyd med at han ikke vil leies ut på nytt. Foto: AFP/GLYN KIRKVis mer

Mancini gjør narr av egen venstreback

Blir ikke kvitt Bridge.

• Fotballstudio: Sju Premier League-kamper fra kl. 20.45

(Dagbladet): Manchester City har brukt mange milliarder på dyre spillere siden sjeik Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan kjøpte klubben i 2009.

City-manager Roberto Mancini var ikke fornøyd med stallen han arvet ved ankomst for to år siden, og en rekke spillere er blitt solgt eller leid ut.

Noen blir han ikke kvitt, blant annet tidligere England-back Wayne Bridge.

På en pressekonferanse i Manchester i går uttrykte italieneren, ifølge The Guardian, forbauselse over at venstrebacken tilsynelatende er fornøyd med et fotballiv uten førstelagsspill.

Og han latterliggjorde 31-åringen da reporter spurte om hva Bridge holdt på med mens City spilte fotball lørdager.

- Jeg vet ikke. Golf?

Bridge var leid ut til West Ham i fjor vår, men ifølge Mancini foretrekker han nå å bare trene med Citys u-lag. Bridges årslønn i City anslås til 32 millioner kroner, og han kostet omlag 100 millioner kroner.

SATSER PÅ ANDRE: Manchester City-manager Roberto Mancini fortalte at Bridge ikke var aktuell mot Arsenal selv om hans to førstevalg på venstrebacken var utilgjengelige. Foto: AP/Tim Hales
SATSER PÅ ANDRE: Manchester City-manager Roberto Mancini fortalte at Bridge ikke var aktuell mot Arsenal selv om hans to førstevalg på venstrebacken var utilgjengelige. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

- Jeg forstår ikke dette. For spillere burde det være viktig å spille fotball. Jeg vet ikke hvorfor noen blir når de vet at de ikke får spille, sier Mancini.

- Wayne hadde to eller tre sjanser til å dra, kanskje ikke i Premier League men i The Championship. Og i sommer kunne han spilt for Celtic, et viktig lag.

Den tidligere Chelsea-backen er i beste fall sjuendevalg på venstresida i City-forsvaret, det bekreftet Mancini da Gael Clichy var suspendert og Aleksander Kolarov skadd før Arsenal-kampen søndag.

Høyrebeinte Pablo Zabaleta startet på venstresida, og City-sjefen uttalte at til og med nederlandske Karim Rekik (17) ville fått sjansen før Bridge mot Arsenal.

Mancini er klar på at Bridge prioriterer lønningsposen framfor karrieren.

- Når vi er unge og starter med fotball så spiller vi ikke for penger. Vi spiller fordi vi liker fotball. Alle spillere bør bare tenke på én ting: Spille fotball. Wayne er en bra fyr, og det burde vært viktig for ham å spille, sier City-sjefen.

Bridge kan få nye sjanser til klubbskifte når overgangsvinduet åpner i januar.

Skadeskutte Arsenal sies å vurdere backen som en nødløsning fordi begge venstrebackene Kieran Gibbs og Andre Santos er langtidssskadde. Ifølge Daily Mail vurder City igjen utlån, dersom Bridge ikke kan selges.