Mancini håper United går videre i Europa League

Begge Manchester-lag med tøft utgangspunkt før kveldens kamper.

ILLE UTE: Manchester United må vinne med minst to mål i Bilbao etter at de tapte 2-3 hjemme mot Athletic.Foto: SCANPIX
ILLE UTE: Manchester United må vinne med minst to mål i Bilbao etter at de tapte 2-3 hjemme mot Athletic.Foto: SCANPIXVis mer

Europa League direkte i fotballstudio fra kl. 19.00.

(Dagbladet): Både Manchester City og Manchester United har en jobb å gjøre dersom det skal bli mer europaligaspill utover kveldens returoppgjør mot henholdsvis Sporting Lisboa og Athletic Bilbao.

Særlig United er ille ute etter å ha blitt utspilt av energiske og ultraoffensive baskere på Old Trafford for ei uke siden. De engelske serielederene må vinne med minst to på San Mames for å gå videre til kvartfinalen.

I POSE OG SEKK: Roberto Mancini (t.v.) vil ha suksess i både Premier League og Europa League denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rafael Marchante
I POSE OG SEKK: Roberto Mancini (t.v.) vil ha suksess i både Premier League og Europa League denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rafael Marchante Vis mer

En som håper at de gjør nettopp det, er City-manager Roberto Mancini, selv om han selvfølgelig ikke har begynt å unne byrivalen mer suksess. Ønsket om United-avansement handler først og fremst om spillerslitasje i ligainnspurten. Skulle rødtrøyene ryke og de lyseblå gå videre, kan United utelukkende fokusere på serien, mens City må fortsette å kjempe på to fronter.

- Sannsynligvis (blir slitasjen mindre på United). Derfor håper vi at Manchester United vinner i morgen (i kveld, journ.anm.). Nå er det Europa League som gjelder, og vi vil gå videre til neste runde. Så får vi prøve å sjonglere mellom turneringene. Vi har tre eller fire skadde spillere, og det er det største problemet i øyeblikket. Men i fotballen kan ting endre seg fra uke til uke, og derfor vil vi prøve å vinne i morgen, sa Mancini på pressekonferansen før hjemmemøtet med Sporting, ifølge The Guardian.

Ligagull viktigst City tapte 0-1 i Lisboa, men har vært bunnsolide på Etihad Stadium denne sesongen. Mancini har i så måte et godt håp om at de skal gjøre jobben på hjemmebane. Selv om han gir tydelig uttrykk for at et eventuelt første ligagull siden 1968 har høyeste prioritet, vil han gjerne også ha suksess i Europa. Derfor er det uaktuelt å benytte et reservepreget mannskap.

- Vi er positive. Vi tror vi kommer til å vinne Premier League og Europa League. Vi har laget som skal til for å vinne begge deler. Vi kommer alltid til å stille med vårt beste lag. år vi gjør fire-fem endringer, er det fordi det er det beste laget når vi har ny kamp igjen om tre dager, sier han.

City sliter med småskader, særlig på defensive spillere, men verken kaptein Vincent Kompany eller hans faste stoppermakker Joleon Lescott er langt unna en retur. Også Gareth Barry og Pablo Zabaleta er tvilsomme foran kveldens kamp.