GJENSIDIG RESPEKT: Sir Alex Ferguson (t.h.) og Roberto Mancini (t.v.) har vært fulle av lovord om hverandre i opptakten til dagens Manchester-derby.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
GJENSIDIG RESPEKT: Sir Alex Ferguson (t.h.) og Roberto Mancini (t.v.) har vært fulle av lovord om hverandre i opptakten til dagens Manchester-derby.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

- Mancini har vist et mesterstykke i lederskap

Ferguson hyller City-sjefen i kampprogrammet før Manchester-derbyet.

• Manchester United - Manchester City: Direkte i fotballstudio fra kl. 14.30.

(Dagbladet): Om noen skulle være i tvil: Det spilles full serierunde i engelsk Premier League denne helgen, selv om absolutt alt forhåndssnakk har handlet om det som skal skje på Old Trafford i morgen ettermiddag når serietoer Manchester United tar imot serieleder Manchester City.

For et par år siden sammenlignet sir Alex Ferguson byrivalen med den båkete naboen man bare kunne overdøve ved å skru opp volumet på TV-en.

Siden den gang har ikke støyen fra nyrike City latt seg stilne. Snarere tvert imot. Med sju seirer og ett poeng på de åtte første kampene - ei sterk rekke som har kommet som et resultat av en helt annen offensiv innstilling enn i foregående sesonger - har de lyseblå også hatt god grunn til å slå seg selvtilfreds på brystet.

For første gang på mange år, vil bortelaget entre Old Trafford uten å bli møtt av synet som minnet dem om deres utilstrekkelighet til å vinne noe: Banneret som talte antall troféløse City-år.

Det forsvant etter seieren i FA-cupen i mai, og De har for lengst blitt en faktor Manchester United må ta på største alvor, og det innrømmer også Ferguson.

- Det var et vendepunkt da de vant FA-cupen. Det var første gang de vant noe på 35 år. Vi kommer alle til et punkt i livet hvor vi innser at tilværelsen har blitt annerledes, sier Ferguson, ifølge Telegraph.

Forspranget tettet Kollega Roberto Mancini mener også at City er nær United - nærmere enn de var da de rotet bort en 2-0 ledelse ved pause i Community Shield i august.

- Da var det to yards. Nå er det bare snakk om én yard. United er én yard foran City. Vi har jobbet godt de siste to månedene, og har redusert forspranget, sier Mancini, ifølge Sporting Life.

Den ene yarden Mancini snakker om, er egenskapen United har til å triumfere selv på dårlige dager.

- United har én ting vi ikke har ennå: Når de spiller dårlig, vinner de likevel. Det er noe vi mangler. Jeg så kampen deres mot Norwich. Norwich hadde sine sjanser, men United er sterke nok til å vinne kamper selv om de ikke spiller veldig bra. Det er en viktig egenskap for et topplag, sier italieneren.

- Det må være målet vårt. Når man har lag som Manchester United, Barcelona og Real Madrid streber man etter å bli som dem. Vi jobber hardt for å bli en av toppklubbene i Europa, fortsetter han.

Det har vært en ualminnelig ærbødig tone mellom de to lags managere foran dagens prestisjeduell, og Mancini har hyllet Ferguson som læremesteren for både ham selv og andre unge managere.

Autoritet Skal man tro Ferguson, står imidlertid Mancini godt på egne bein. Og i dagens kampprogram, hyller han måten italieneren håndterte Carlos Tevez' protestaksjon i München på.

- Om noen noensinne tvilte på Mancinis manager-evner er det bare å studere hvordan han håndterte situasjonen rundt Carlos Tevez nylig. Det var nemlig et mesterstykke i lederskap, skriver Ferguson.

- Da Carlos virket å være motvillig mot å komme inn som innbytter, så jeg en trener som var sint og plaget. Med rette, for det er ingen som har rett til å sette seg over manageren i en klubb. Han er nødt til å ha fullstendig autoritet. Den største feilen en sjef kan gjøre er å gi rom til å utfordre posisjonen hans, fortsetter skotten, samtidig som han bedyrer at det ikke er noe angrep på Tevez, men at han kjenner seg igjen i problemene Mancini har å stri med:

- Klubbledelse har blitt en komplisert øvelse, ikke minst på grunn av de enorme pengesummene spillerne tjener. Du har ikke råd til å bukke under for den slags makt. City-sjefens reaksjon var helt riktig og sendte de riktige signalene til resten av spillerne - ikke bare på Eastlands, men i sporten forøvrig. Hans håndtering av situasjonen styrket ham som leder. Jeg har alltid beundret mot til å gjøre det rette, og det var akkurat det vi så her.