FØRSTEHÅNDS ERFARING: Alex Ferguson vet hvor krevende det kan være å håndtere Carlos Tevez. Nå gir han sin støtte til kollega Roberto Mancini.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Bianchi
FØRSTEHÅNDS ERFARING: Alex Ferguson vet hvor krevende det kan være å håndtere Carlos Tevez. Nå gir han sin støtte til kollega Roberto Mancini.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro BianchiVis mer

- Mancini har vist sin styrke som leder

Ferguson roser City-sjefen for sin standhaftighet i Tevez-affæren.

(Dagbladet): Fredager er den dagen i uka da Premier League-klubbene inviterer journalister til sine treningsanlegg for pressekonferanser i forkant av den forestående serierunden.

Etter tirsdagens episode i München, der Carlos Tevez angivelig skal ha nektet å la seg bytte innpå i Manchester Citys 0-2 tap mot Bayern München, dreide nok hvert eneste morgenmøte i engelske avisredaksjoner i dag om hvilke oppfølgingsspørsmål man kunne stille til Roberto Mancini på italienerens ukentlige mediaseanse.

27-åringen er suspendert i to uker i påvente av utfallet av en intern granskning, og er erklært «persona non grata» av City-manageren.

Stoppet spørsmål I stedet ble alt Tevez-snakk kvalt i fødselen da pressekonferansen på Citys treningsanlegg i Carrington åpnet med at pressetalskvinne Victoria Kloss leste opp en pressemelding fra klubben:

- Generelle spørsmål rundt Carlos Tevez, spørsmål relatert til hans påståtte oppførsel tirsdag kveld og spørsmål om potensielle konskevenser oppførselen hans vil få for framtida hans i klubben er tabu og vil ikke bli besvart. Brudd på dette vil medføre at pressekonferansen avsluttes. Avgjørelsen har blitt tatt for å forsvare interessene til alle parter og beskytte integriteten til den pågående etterforskningen, het det i den offisielle uttalelsen, gjengitt av Sporting Life

Mancini følte likevel behov for å supplere pressemeldingen ved å si at han anser seg ferdig med saken. Etter kampen på Allianz Arena uttalte han at dersom det var opp til ham, ville klubbens toppscorer aldri spille for ham igjen, og det står han fast ved.

- Det er et avsluttet kapittel. Jeg er manageren, og vi konsentrerer oss om Premier League, Champions League og FA-cupen. Alt annet, er ikke mitt problem, sier italieneren i dag.

ANGIVELIG STREIK: Carlos Tevez er suspendert av Manchester City mens klubben forsøker å komme til bunns i hva som egentlig skjedde på benken i kampen mot Bayern München da argentineren angivelig skal ha neketet å la seg bytte inn.Foto: SCANPIX
ANGIVELIG STREIK: Carlos Tevez er suspendert av Manchester City mens klubben forsøker å komme til bunns i hva som egentlig skjedde på benken i kampen mot Bayern München da argentineren angivelig skal ha neketet å la seg bytte inn.Foto: SCANPIX Vis mer

Han vil ikke gå med på at denne uka har budt på større utfordringer enn det han møter til vanlig.

- Nei, nei og atter nei. Hvorfor skulle det være vanskelig? Enkelte situasjoner oppstår i fotball og i arbeidslivet forøvrig. Det er viktig å legge fortida bak seg. Jeg har ingen komplikasjoner, bortsett fra én: At vi tapte borte mot Bayern München. Bare det. Vi har startet veldig godt og kan få en fantaastisk sesong. Jeg har ingen problemer, sier Mancini, ifølge BBC.

Enevelde Noen kilometer ned i veien sitter en av Mancinis manager-kolleger, som atpåtil har førstehånds erfaring med hvilken krevende øvelse det er å holde Tevez i sjakk.

Nå roser Manchester Uniteds eneveldige manager Alex Ferguson City-sjefen for hans standhaftighet mot en spiller som har utfordret hans autoritet.

- Jeg mener at Roberto Mancini har vist både karakterstyrke og sin styrke som leder, og det mener jeg er viktig, sier Ferguson, ifølge Sporting Life.

Skotten vet ett og annet om å ta vanskelige avgjørelser gjennom snart 25 år som manager i en av verdens største fotballklubber, og har alltid understreket viktigheten av at det bare er plass til én leder i garderoben. Det gjør han også nå:

- Vi har alle støtt på vanskeligheter som klubbledere, og man forsøker å håndtere det som best man kan. Av erfaring er det viktig å vise sterkt lederskap og at manageren er den viktigste personen i en fotballklubb, sier han.

Spillerforeningen vil megle Tevez har siden det famøse opptrinnet tidligere i uka, hevdet sin uskyld og at han føler seg misforstått, og ifølge Independent har ingen av lagkameratene hans som var i nærheten på benken, hørt argentineren nektet å spille.

AVSLUTTET KAPITTEL: Roberto Mancini ville ikke svare på spørsmål om Carlos Tevez på dagens pressekonferanse, og omtalte saken som et avsluttet kapittel.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
AVSLUTTET KAPITTEL: Roberto Mancini ville ikke svare på spørsmål om Carlos Tevez på dagens pressekonferanse, og omtalte saken som et avsluttet kapittel.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Også den engelske spillerforeningen, PFA, synes saken har tatt en uheldig og uønsket vending.

- Dette er verken bra for Manchester City, managern eller spilleren. Det sender ut feil signaler til omverdenen. Det finnes en løsning for alle konflikter så lenge det er til det beste for alle parter. Man ønsker ikke å se at spilleren blir ydmyket, og man vil heller ikke se at manageren blir undergravet, sier PFA-sjef Gordon Taylor, som sier til å megle, ifølge Daily Telegraph.

PS! Ferguson hadde ikke bare meninger om Carlos Tevez på dagens pressekonferanse. Han kunne også meddele at både Wayne Rooney, Javier Hernandez og Jonny Evans er i United-troppen foran morgendagens møte med Norwich. Chris Smalling, Nemanja Vidic og Tom Cleverley er stadig ute, men forventes å være tilbake etter landslagspausen.