Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mancini innrømmer at han undervurderte Liverpool

- Forberedte oss ikke godt, sier City-sjefen. Tevez mister trolig United-kampen.

SKUFFET: Men mest over seg selv. Roberto Mancini fratar spillerne all skyld for tapet for Liverpool i går, og mener han gjorde feil i forberedelsene til kampen på Anfield.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SKUFFET: Men mest over seg selv. Roberto Mancini fratar spillerne all skyld for tapet for Liverpool i går, og mener han gjorde feil i forberedelsene til kampen på Anfield.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Etter det tunge 3-0-tapet for Liverpool i går kveld, tok Manchester City-manager Roberto Mancini all skyld for nedturen på Anfield.

- Vi var ikke til stede de første tyve minuttene, men det var min skyld at vi tapte i dag. Jeg gjorde en feil, sa italieneren, men nektet å utdype hva han siktet til.

I TV 2s studio ble Mancini kritisert av tidligere City-spiss Uwe Rösler og Liverpool-gjest Phil Thompson for det, men litt senere kastet han noe lys over hva han mener han gjorde feil.

- Jeg er skuffet over meg selv, for jeg gjorde en feil. Det var min skyld, ikke spillernes. De ga 100 prosent. Det som er viktig er at jeg vet at jeg gjorde feil, jeg gjorde feil de siste to dagene, men jeg vet hvorfor, sier han, ifølge Guardian.

Kom for sent til Anfield
Mancini antyder videre at endringene han gjorde på laget, samt at Manchester City kom til Anfield bare en time før kampstart i Liverpool, gjorde at spillerne kanskje tok litt lett på oppgaven.

- Liverpool var fantastiske de første 20 minuttene. Vi ga dem mye rom, og de var aggressive mens vi var slappe. Jeg gjorde tre endringer på laget, men vi hadde ikke rett fokus. Etter 20 minutter begynte vi å spille bedre, men da var det for sent. Det var nok min feil. Det er veldig vanskelig for meg, sier han.

- Vi forberedte oss ikke veldig bra. Det faktum at vi kom hit sent, var trolig en del av grunnen. Vi hadde nok en følelse av at selv om vi spilte denne kampen på under 100 prosent, kunne vi fortsatt vinne. Men sånn er ikke fotball. Jeg har lært noe om meg selv. Jeg har mye erfaring, så dette var min feil, ikke spillernes. Men jeg er sikker på at vi kommer til Champions League og til cupfinalen, sier Mancini.

Tevez trolig ute i to uker
Et heltent Liverpool-lag scoret tre mål i løpet av en drøy halvtime, og bortelaget klarte aldri å komme ordentlig inn i kampen igjen etter dette.

Hjemmelaget startet også andre omgang best, og at Mario Balotelli erstattet Carlos Tevez i første omgang hjalp ikke de lyseblå i det hele tatt.

Balotelli ble forøvrig byttet ut igjen mot slutten.

- Han spilte ikke veldig bra, innrømmer Roberto Mancini, ifølge Independent, men det skal også nevnes at den kompliserte italieneren slet med en ryggskade tidligere i andreomgangen.

LYSKESKADE: Carlos Tevez ble ikke spart mot Liverpool, men måtte forlate banen i første omgang. Nå ryker trolig også FA-cupsemifinalen mot Manchester United.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
LYSKESKADE: Carlos Tevez ble ikke spart mot Liverpool, men måtte forlate banen i første omgang. Nå ryker trolig også FA-cupsemifinalen mot Manchester United.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER Vis mer

Carlos Tevez forlot kampen på grunn av en lyskeskade, og trolig ryker lørdagens FA-cupsemifinale mot Manchester United, noe som i så fall vil gjøre kvelden i går enda mer helsvart for City.

- Det ser dårlig ut med tanke på lørdag. Det er bare fem dager til, vi vil prøve, men trolig trenger vi to uker til, sier Roberto Mancini til klubbens hjemmesider.

Jublende Carroll
For Liverpool sin del ble det en jubelkveld hjemme på Anfield i går, spesielt for Andy Carroll, som scoret sine to første mål for klubben.

- Det har vært en stor dag for oss, jeg fikk mitt første mål og vi fikk et flott resultat, sa spissen til Sky Sports, etter å ha forlatt banen til fansens hyllest.

Spesielt det første målet hans var en lekkerbisken.

- Ballen falt ned perfekt utenfor sekstenmeteren, jeg kjente jeg traff rent - og treffet var bedre enn jeg trodde, sier Carroll.

Liverpool har nå 48 poeng på sin sjetteplass med 32 kamper spilt, mens Manchester City ligger på fjerde med 56 poeng og like mange kamper. De to skilles av Tottenham, som har 53 poeng på 31 kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media