FOR LETT: Samir Nasri gjemte seg bak Edin Dzeko og Gareth Barry, fikk bare en fot på ballen, og styrte Robin van Persies frispark forbi Joe Hart. Foto: SCANPIX/AP/Clint Hughes
FOR LETT: Samir Nasri gjemte seg bak Edin Dzeko og Gareth Barry, fikk bare en fot på ballen, og styrte Robin van Persies frispark forbi Joe Hart. Foto: SCANPIX/AP/Clint HughesVis mer

Mancini kaller Nasri «halv mann» etter denne manøveren

Gjemte seg i muren da van Persie avgjorde.

(Dagbladet): Manchester City - Manchester United 2-3.

Samir Nasri hadde generelt ingen stor dag på jobben da Manchester United til slutt tok de tre poengene i det dramatiske byderbyet på Etihad, men det er rollen franskmannen spilte i bortelagets vinnermål som virkelig irriterer manager Roberto Mancini.

Nasri så ut til å gjemme seg bak Edin Dzeko og Gareth Barry i muren da Robin van Persie skjøt frisparket fra 20 meter, lyktes bare med å gjøre sikten vanskelig pluss å styre ballen vekk fra Joe Hart, og hjalp sånn sett skuddet med å bli matchvinnertreffet.

Mancini fikk spørsmål om hvorfor det bare var tre mann i muren, og svarte syrlig:

- Det var to og en halv mann. I muren: Står du med ansiktet framover, skal du stå med ansiktet framover.

Frustrert over Balotelli
Italieneren var ifølge ESPN også oppgitt over at han ikke fikk gitt beskjed til Carlos Tevez i all støyen på Etihad, om at han skulle være den fjerde mannen i muren. Og som alle så utnyttet Robin van Persie det småhullete forsvarsverket til å avgjøre kampen.

Roberto Mancini er også irritert over Mario Balotelli i kveld, som etter å ha fått sjansen fra start ikke viste noe som forklarer hvorfor han skal foretrekkes foran Carlos Tevez.

- Når du har en spiller med kvalitetene til Mario, er det umulig å forstå hvorfor han fortsetter å kaste evnene sine ut av vinduet, sier City-sjefen.

- Det er utrolig. Tidligere i livet har jeg sett en spiller med fantastiske kvaliteter som til slutt leverte null. Jeg vil ikke at Mario skal ende sånn. Han kan ikke fortsette som i dag, vi forventer mer, sier Mancini.

Etterforsker myntkast
Etter van Persie-målet kokte det forøvrig i Manchester, og tv-bildene viste at en mynt ble kastet mot Uniteds Rio Ferdinand under feiringen av målet.

Mynten traff stopperen i panna og blodet fosset fra stopperens hode.

Manchester City har i dag beklaget hendelsen overfor Ferdinand, og det engelske fotballforbundet FA bekrefter at de ser nærmere på saken.