UTÅLMODIG: Roberto Mancini mener Manchester City burde vært ferdighandlet for flere uker siden, og legger skylda på styret for at så ikke er tilfelle. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
UTÅLMODIG: Roberto Mancini mener Manchester City burde vært ferdighandlet for flere uker siden, og legger skylda på styret for at så ikke er tilfelle. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Mancini klandrer styret for at Nasri ikke er klar

- Jeg forstår det ikke, sier City-manageren.

(Dagbladet): Manchester City har hentet etablerte toppspillere i Sergio Agüero og Gael Clichy i sommer, og trolig signerer også Samir Nasri i løpet av kort tid.

Da skulle man kanskje tro at manager Roberto Mancini var en fornøyd herremann - men den gang ei.

Italieneren er lite imponert over at klubben ikke har rukket å fullføre sine overgangsprosjekter innen sesongstart, og mener man burde vært ferdighandlet for flere uker siden.

- Det var akkurat det samme i fjor. Jeg forstår det ikke. Jeg trodde vi kunne få alle spillerne vi trengte for tre eller fire uker siden. Men her står vi, og avtalene er fortsatt ikke i boks, sier Mancini ifølge The Guardian.

- Jeg er bekymret
City spiller sin første ligakamp mot nyopprykkede Swansea til mandag, og fristen for å registrere eventuelle nykjøp gikk ut i går. Nå frykter Mancini at han må klare seg uten ytterligere forsterkninger i flere kamper.

- Vi trenger denne spilleren (Nasri). Jeg ga beskjed om at jeg ønsket ham for to måneder siden. Jeg er bekymret, for jeg har ikke spilleren her i dag, og jeg vil neppe ha ham her i morgen. Vi spiller tre kamper i august, og jeg er bekymret, sier Mancini.

City bør uansett ha mer enn godt nok mannskap til å hamle opp med Swansea, og alt tyder på at Nasri-overgangen vil ferdigstilles før overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet.

Men det er ikke godt nok for Mancini, som hevder han ikke har snakket med direktør Garry Cook eller administrasjonssjef Brian Marwood den siste tiden.

IKKE KLAR: Samir Nasri (i midten) blir ikke klar til Citys seriepremiere mot Swansea. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
IKKE KLAR: Samir Nasri (i midten) blir ikke klar til Citys seriepremiere mot Swansea. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS Vis mer

- Jeg har ikke snakket med dem, så jeg vet ikke hva som er status. Jeg håper vi kan få spillerne jeg ba om for to måneder siden. Mandag starter sesongen vår, og laget vårt er ikke på plass. Jeg håper få kan få dette unnagjort kjapt, for vi trenger andre spillere, sier han.

Ferguson: - Glem Sneijder
En som hevder han ikke trenger flere spillere er sir Alex Ferguson. Selv om Wesley Sneijder selv har bekreftet «uoffisiell» kontakt med Manchester United, insisterer skotten på at fansen bare kan glemme det.

- Du kan glemme hvem du vil. Jeg er fornøyd med de unge spillerne jeg har her, sier Ferguson i samme avis.

I går ble det rapportert at nederlenderens lønnskrav var «sjokkerende høyt», og United-manageren akter tilsynelatende ikke å føye seg, slik klubben gjorde da Wayne Rooney satte hardt mot hardt i forrige sesong.

Ferguson bekreftet også at David de Gea kommer til å starte mot West Bromwich i morgen, tross en uheldig opptreden i Community Shield-kampen mot City. Han synes det er påfallende hvordan media kastet seg over den unge spanjolen, mens de lot City-keeper Joe Hart være i fred.

- Ingen kritiserte Joe Hart etter at Chris Smalling scoret vårt første mål, til tross for at det var nøyaktig den samme type scoring (som de Gea slapp inn på 0-1). Og han er den forbaska landslagskeeperen deres, fnyser Ferguson.

STOLER PÅ UNGGUTTA: På spørsmål om fansen kan glemme Wesley Sneijder, svarte Ferguson: - Du kan glemme hvem du vil. Jeg er fornøyd med de unge spillerne jeg har her.  Foto:  EPA/KERIM OKTEN
STOLER PÅ UNGGUTTA: På spørsmål om fansen kan glemme Wesley Sneijder, svarte Ferguson: - Du kan glemme hvem du vil. Jeg er fornøyd med de unge spillerne jeg har her. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer