MENTE MOYES DRØYET TIDEN:  Roberto Mancinis tålmodighet var mer enn oppbrukt da David Moyes holdt noen sekunder for lenge på ballen på overtid. Italieneren reagerte med å gå i klinsj med Everton-manageren. Foto: AP Photo/Dave Thompson
MENTE MOYES DRØYET TIDEN: Roberto Mancinis tålmodighet var mer enn oppbrukt da David Moyes holdt noen sekunder for lenge på ballen på overtid. Italieneren reagerte med å gå i klinsj med Everton-manageren. Foto: AP Photo/Dave ThompsonVis mer

Mancini kokte over da Moyes drøyet tiden

Managerene lot seg smitte av stemningen på banen.

|||Manchester City - Everton 0-2

(Dagbladet): Å dele en flaske vin etter kamp med managerkollegaen på det andre laget er dypt forankret i den engelske fotballsjela.

Det spørs likevel om Roberto Mancini og David Moyes ivaretok den gamle tradisjonen etter Evertons sterke borteseier mot Manchester City onsdag kveld.

På overtid og stillingen 2-0 til Everton viste City-manager Mancini fram sitt latinske temperament for alvor. Italieneren mente Moyes forsøkte å drøye tiden ved å holde på ballen da den var ute av spill, og kastet seg irritert over kollegaen.

KOM DERE PÅ TRIBUNEN!: Dommer Peter Walton sendte både Moyes og Mancini av banen etter fighten på sidelinja. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
KOM DERE PÅ TRIBUNEN!: Dommer Peter Walton sendte både Moyes og Mancini av banen etter fighten på sidelinja. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Moyes lot ikke hendelsen passere i stillhet - og til slutt måtte dommer Peter Walton og fjerdedommer Howard Webb skille de to kamphanene fra hverandre.

Begge lags managere ble sendt på tribunen, men det ødela neppe kvelden for Moyes.

2-0-seieren, etter scoringer av Tim Cahill og Mikael Arteta, gjør at de blå nå puster Liverpool alvorlig i nakken og nå bare har tre poeng opp til byrivalen.

City hadde mye av spillet og trykket Everton bakover etter pausen, men til tross for overtaket i ballinnehav greide de ikke å skape altfor mange store sjanser.

BLE DET FØRSTE LAGET TIL Å SLÅ CITY BORTE: Tim Cahill og Everton. Foto: REUTERS/Phil Noble
BLE DET FØRSTE LAGET TIL Å SLÅ CITY BORTE: Tim Cahill og Everton. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Temperaturen på banen var det imidlertid ingenting å si på, og allerede i åpningsminuttene satte Micah Richards standarden med en brutal takling mot Steven Pienaar. Carlos Tevez havnet på sin side i dommerens bok etter forsøket på å takle Phil Jagielka med hodet (!) - en teknikk han for øvrig også presenterte i Manchester United-drakt i fjor.

Seinere i kampen svarte Pienaar med en hevntakling på Richards, noe som fikk Roberto Mancini til å vifte med et imaginært kort på sidelinja. Det var nok til å hisse opp David Moyes - noe som neppe la en demper på de heller kalde følelsene de to imellom.

Everton har en sjeldent god statistikk mot de lyseblå med bare to tap på de siste 17 kampene, og de ble det første laget denne sesongen til å slå City på eget gress.

Tapet betyr at City misbrukte muligheten til å innta topp fire, og utnytte poengtapene til Liverpool og Aston Villa.