REAGERER: Roberto Mancini mener at Ashley Yong kaster seg lett i motstanderens boks. Italieneren syns Alex Ferguson er smart som unngår snakk om det. Foto: Jon Super/AP/NTB scanpix
REAGERER: Roberto Mancini mener at Ashley Yong kaster seg lett i motstanderens boks. Italieneren syns Alex Ferguson er smart som unngår snakk om det. Foto: Jon Super/AP/NTB scanpixVis mer

Mancini mener Young ofte kaster seg i straffefeltet

- Ingen sier noe på det, Ferguson er smart.

Følg Premier League i vårt Fotballstudio fra 16.00!

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson kom med et stikk til Manchester City-manager Roberto Mancini før stormøtet mellom lagene søndag. Under en pressekonferanse kom han med uttalelser om at byrivalen blir tildelt et urimelig høyt antall straffespark.

- Det antallet straffespark de får - 21 det siste året eller noe sånt - hvis vi hadde fått like mange straffer, ville det blitt en høring i Underhuset. Det hadde blitt protester, sier Ferguson ifølge Sporting Life.

Roberto Mancini fikk presentert hva Alex Ferguson sa rundt en time etterpå. Han hadde følgende å si om temaet.

- Jeg husker veldig godt i fjor når Ashley Young svømte i boksen. Fire eller fem ganger på de siste 10 kampene har det skjedd, og ingen sier noe. Fergie er smart, sier Mancini ifølge Daily Mail.

Mancini mente nok ikke at Young svømte, men at han stupte teatralsk i feltet til de lyseblå. Det var i hjemmekampen mot Aston Villa at de røde djevlene fikk tildelt straffespark etter at Young gikk i bakken. Noe som var med på å gi Manchester United en viktig seier.

Det er duket for en herlig batalje mellom rivalene førstkommende søndag, og på spørsmål om Manchester City fortsatt er de «bråkete naboene» som Ferguson omtalte laget som for fire år siden, svarte skotten lattermildt:

- Ja det er de. De skriker nå.

P.S: Sist Manchester City gjestet Old Trafford i Premier League vant de lyseblå hele 6-1.