ETTERTRAKTET: Robin van Persie er sterkt ønsket flere steder, deriblant Manchester City. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Robin van Persie er sterkt ønsket flere steder, deriblant Manchester City. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

- Mancini rasende på City-ledelsen

Frykter nederlag i van Persie-jakten i dagens ryktebørs.

(Dagbladet): Mye vil ha mer, men en ny økonomisk virkelighet med økonomisk fair play - iallfall på papiret - innskrenker Manchester Citys handlefrihet denne sommeren.

De regjerende seriemesternes manager Roberto Mancini har fått de nødvendige midlene til stort sett alt han har pekt på siden han overtok stafettpinnen fra Mark Hughes rundt juletider i 2009, men nå frykter italieneren at han går glipp av muligheten til å hente fjorårets Premier League-toppscorer, Robin van Persie, til Eastlands, skriver Daily Mail.

Klubben sørger fortsatt for salt til maten, og vel så det, til høyt gasjerte, men ikke nødvendigvis ønskede spisser som Roque Santa Cruz, Edin Dzeko, Carlos Tevez og Emmanuel Adebayor, som ikke ser ut til å bli enige med Tottenham om sine personlige betingelser. Dessuten er det svenske stortalentet John Guidetti tilbake etter et vellykket låneopphold i van Persies gamle klubb, Feyenoord.

Citys sportsdirektør Brian Marwood står, ifølge The Mirror, steilt på at lønnskostnadene må ned før man kan påta seg de økonomiske forpliktelsene det medfører å hente en spiller av van Persies kaliber. Mancini mener imidlertid at staheten det har gitt Juventus, og enda verre; byrival Manchester United et forsprang i racet for å sikre seg nederlenderens underskrift, og appellerer til pengefolket i Abu Dhabi for å ta parti med ham, og ikke med Marwood, noe som ifølge avisa har ført til en særs anstrengt tone mellom de to.

SPLID: Roberto Mancini og sportsdirektør Brian Marwood skal ha røket uklar i jakten på Robin van Persie.Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpix
SPLID: Roberto Mancini og sportsdirektør Brian Marwood skal ha røket uklar i jakten på Robin van Persie.Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpix Vis mer

Juventus skal dessuten være villige til å gjøre ham til tidenes best betalte spiller i klubben med ei ukelønn på 190 000 pund (cirka 1,8 millioner kroner) og håper Arsenal vil diskutere butikk med et bud på 20 millioner pund (cirka 188 millioner kroner), ifølge Telegraph.

Pengene vil kanskje komme godt med for Arsene Wenger, som jakter Málagas Santi Cazorla. Den spanske landslagsspilleren skal iallfall være meget interessert i en overgang, skriver The Guardian.

City møter for øvrig et van Persie-løst Arsenal i Beijing førstkommende fredag.

Nær Lucas-enighet... Selv om Manchester United trekkes fram som et hetere alternativ enn City i jakten på van Persie, later de røde djevlene til å være mest opptatt av å komme til enighet med São Paulo og Lucas Moura for tida.

Sir Alex Ferguson innrømmet i går at de er i forhandlinger om en overgang for den lynhurtige og dribleglade 19-åringen, men at ingenting er klart, selv om The Mirror tidligere meldte at klubbene var enige.

BALLKUNSTNER PÅ FLYTTEFOT: Brasils største daglige sportsavis melder at São Paulo og Manchester United er i ferd med å komme til enighet om ballkunstneren Lucas Moura. Men agenten sier noe annet.Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / NTB scanpix
BALLKUNSTNER PÅ FLYTTEFOT: Brasils største daglige sportsavis melder at São Paulo og Manchester United er i ferd med å komme til enighet om ballkunstneren Lucas Moura. Men agenten sier noe annet.Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / NTB scanpix Vis mer

Brasils største daglige sportsavis, Lance!, skriver imidlertid i dag at partene ikke er langt unna en løsning.

São Paulos president Juvenal Juvêncio skal være under press til å selge fra flere prominente personer i klubbhierarkiet etter å ha sagt nei til et bud fra United i størrelsesorden 38 millioner euro (cirka 280 millioner kroner).

Ifølge sportsavisa vil et nytt bud på 40 millioner euro være tilstrekkelig (cirka 294 millioner kroner) til at São Paulo skiller lag med spilleren, som sies å være det største talentet klubben har fostret siden Kaká. Det er imidlertid et element av hastverk inne i bildet, siden Lucas og hans representanter fra 1. august har krav på 30 prosent mot 20 prosent nå.

19-åringen, som allerede skal ha begynt å ta engelsktimer, vil bli tilbudt en femårskontrakt av United med en månedslønn på cirka 1,2 millioner kroner, noe som er en tredobling av hva han har i dag.

...Eller kanskje ikke Men ikke alle signaler går i retning av at Lucas forlater São Paulo i sommer. Spillerens agent, Wagner Ribeiro, er av nettstedet UOL sitert på at United ikke kommer til å strekke seg lengre enn det de allerede har gjort.

- Lucas Moura kommer ikke til å dra. Han er tilfreds i São Paulo. Vi er nødt til å legge dette bak oss. Det er ingen mulighet for at han drar nå. Manchester United la inn et bud som ble avvist, og de kommer ikke til å legge inn et nytt, siden de har nådd grensa, sier Ribeiro.

Egen fotballframtid så for øvrig ikke ut til å stå på dagsordenen da Brasils OL-lag underholdt forbipasserende i deltakerlandsbyen i Stratford. Tottenhams Sandro sang og spilte gitar, mens Lucas, Neymar og Marcelo ledet an dansingen, som dere kan se i YouTube-videoen i artikkelen.

Uansett: Dersom Lucas kommer inn portene på Carrington, tyder enda mer på at Dimitar Berbatov forsvinner ut. Talksport gjengir opplysninger fra den russiske avisa Life Sports om at bulgareren aktuell for Zenit St. Petersburg. Også Liverpools Martin Skrtel skal være ønsket i byen ved Nevas utløp, skriver Daily Mail. Slovaken spilte for øvrig for av forrige sesongs suverene russiske seriemester fra 2004 til 2008.

Cahill til New York En som defintivt ser ut til å flytte på seg, og som ikke lenger bare er på ryktestadiet, er Tim Cahill. Everton melder nå at de er enige med New York Red Bulls om en overgang for den 32 år gamle australieren, som må sies å være et av David Moyes' beste kjøp.

Cahill, som spilte 278 kamper og scoret 68 mål gjennom sin tid på Goodison, er nå en legesjekk og enighet om personlige betingelser unna å bli lagkamerat med folk som Thierry Henry, Rafa Marquez og Jan Gunnar Solli.

FRISTES AV ARSENAL: Den spanske EM-vinneren Santi Cazorla (nr. tre f.v.) skal være meget interessert i en overgang til Arsenal.Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB scanpix
FRISTES AV ARSENAL: Den spanske EM-vinneren Santi Cazorla (nr. tre f.v.) skal være meget interessert i en overgang til Arsenal.Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB scanpix Vis mer

Erik Solér og kompani må ifølge BBC ut med én million pund (cirka 9,4 millioner kroner) for den svært så offensive midtbanemannen.

Modric kom til rette Og til slutt, for dem som måtte være bekymret:

Overgangsrebellen Luka Modric har igjen kommet til rette etter å ha skulket unna fredagens Tottenham-trening og heller ikke dukket opp på Heathrow da laget reiste til Los Angeles.

Den Real Madrid-aktuelle kroaten trente i går på Spurs Lodge, skriver klubben i en kort melding på hjemmesida.

TIL NEW YORK: Tim Cahill (midten) er på vei til New York Red Bulls etter åtte gode år i Everton.Foto: AP Photo/PA, Jon Buckle/NTB scanpix
TIL NEW YORK: Tim Cahill (midten) er på vei til New York Red Bulls etter åtte gode år i Everton.Foto: AP Photo/PA, Jon Buckle/NTB scanpix Vis mer
KOM TIL RETTE: Luka Modric dukket i går opp på Tottenhams treningsfelt.Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix
KOM TIL RETTE: Luka Modric dukket i går opp på Tottenhams treningsfelt.Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix Vis mer