FORBANNET: Manchester City-manager Roberto Mancini løp 50 meter for å konfrontere dommer Peter Rasmussen ved kampslutt. Italieneren var meget misfornøyd etter at Mario Balotelli ikke fikk straffespark på overtid av overtida. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
FORBANNET: Manchester City-manager Roberto Mancini løp 50 meter for å konfrontere dommer Peter Rasmussen ved kampslutt. Italieneren var meget misfornøyd etter at Mario Balotelli ikke fikk straffespark på overtid av overtida. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Mancini skjelte ut dommeren og kameramann etter ny City-fiasko

Mer eller mindre ute av Champions League etter poengdeling mot Ajax.

(Dagbladet): Manchester City - Ajax 2-2.

Etter bare ett poeng på de tre første kampene i gruppespillet, måtte Manchester City-manager Roberto Mancini innrømme at laget hans ikke er modent nok til å kjempe om den store europacuppokalen ennå.

Måten de innledet hjemmeoppgjøret mot Ajax på, var et grelt eksempel på at uttalelsen ikke var noe var noe taktisk spill fra italieneren for å ta av noe av det tunge presset som hviler på ham og omgivelsene.

SLØVT: Ingen Manchester City-spillere fulgte løpet til Siem de Jong mot første stolpe da han uforstyrret kunne stange inn 0-2 på Christian Eriksens corner.Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix
SLØVT: Ingen Manchester City-spillere fulgte løpet til Siem de Jong mot første stolpe da han uforstyrret kunne stange inn 0-2 på Christian Eriksens corner.Foto: Darren Staples / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Riktignok gikk et par nøkkelavgjørelser fra det danske dommerteamet imot City, men heller ikke denne gang klarte de å løfte seg til de nødvendige høydene som skal til for å lykkes kontinentalt, og dermed ble det bare ett poeng. Nå erkjenner Mancini nederlag for annet år på rad i den gjeveste klubbturneringen av dem alle.

- Dessverre tok vi bare ett poeng, og nå tror jeg Champions League er over for vår del, sier Mancini.

Sviktet Det var ikke spilt mer enn 17 minutter da Siem de Jong for annen gang i kampen utnyttet slapp markering på corner, stanget inn 0-2 og stilnet Etihad Stadium.

- Det er viktig å forsvare seg som et lag på cornere, og der sviktet vi hverandre i kveld, særlig fordi de ikke skapte så mange flere sjanser. De to baklengsmålene var virkelig ikke bra, sier City-kaptein Vincent Kompany, ifølge BBC.

AKROBATISK: Yaya Tourés reduseringsmål var akrobatisk og vakkert.  Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
AKROBATISK: Yaya Tourés reduseringsmål var akrobatisk og vakkert. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Da så det meget stygt ut for vertene, men en akrobatisk klassescoring fra Yaya Touré bare fem minutter seinere, førte City tilbake på skuddhold.

Hjemmelaget satt i førersetet i resten av oppgjøret, men fikk ikke med seg mer enn ett poeng til slutt etter Sergio Agüeros utliknet kvarteret før slutt.

Feil annullering De burde imidlertid fått med seg samtlige tre poeng etter at Pablo Zabaleta ble avvinket for en offside bare assistentdommeren så da han spilte fram Edin Dzeko, som scoret sikkert.

Og på overtid av overtida ropte hele den lyseblå delen av Manchester på straffespark da Ricardo van Rhijn tok et solid tak i trøya på Mario Balotelli.

I stedet blåste dommer Peter Rasmussen av kampen, noe som fikk det til å koke over for både Balotelli og Mancini. City-manageren tok seg over halve banen for å konfrontere dommeren ved kampslutt, og så også ut til å havne i verbal klinsj med en TV-fotograf på vei av gresset. Etterpå ga han den danske kamplederen så hatten passet.

GLIPP: City-forsvaret var heller ikke på alerten da Siem de Jong pirket inn 0-1 fra skrått hold tidlig i kampen.Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
GLIPP: City-forsvaret var heller ikke på alerten da Siem de Jong pirket inn 0-1 fra skrått hold tidlig i kampen.Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Dommeren og linjemannen var veldig svake. Det var et straffespark, og før det var det et mål, ikke offside. Det fortalte jeg ham (Rasmussen). Hva svarte han meg? Ingenting, sier Mancini.

Til kameramannen skal han, ifølge Independent-journalist Sam Wallace, ha sagt «You! Finished!». Konfrontert med dette på pressekonferansen, understreket imidlertid Mancini at dette ikke stemte, og at han gjerne ville ha kameramannen inn på podiet for å tilbakevise dette overfor medieoppbudet, skriver Guardian-journalisten Daniel Taylor på Twitter.

Protestene var forgjeves, og City står nokså ribbet igjen med bare to poeng og to kamper igjen på å tette forspranget til Real Madrid og Dortmund, som står med henholdsvis sju og åtte poeng etter kveldens poengdeling i Madrid. Også Ajax har en bedre mulighet på avansement med sine fire.

NEPPE NOK: Sergio Agüero (t.v.) reddet ett poeng for Manchester City, men det er neppe nok til avansement. Foto: PAUL ELLIS / AFP PHOTO / NTB Scanpix
NEPPE NOK: Sergio Agüero (t.v.) reddet ett poeng for Manchester City, men det er neppe nok til avansement. Foto: PAUL ELLIS / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har troen på at det kan la seg gjøre, sier Christian Eriksen til Viasat.