Mancini tar over som sjef for Drogba & co i Galatasaray

Den italienske fotballtreneren Roberto Mancini (48) har undertegnet en treårskontrakt med tyrkiske Galatasaray.

TYRKIA-KLAR: I kveld ble det omsider klart. Roberto Mancini tar over som manager i tyrkiske Galatasaray. Foto: AFP PHOTO/STR
TYRKIA-KLAR: I kveld ble det omsider klart. Roberto Mancini tar over som manager i tyrkiske Galatasaray. Foto: AFP PHOTO/STRVis mer

Den italienske fotballtreneren Roberto Mancini (48) har undertegnet en treårskontrakt med tyrkiske Galatasaray.

Det ble søndag kjent at den tidligere Manchester City-manageren var i forhandlinger med storklubben. Mandag kveld bekreftet Galatasaray på sitt nettsted at en avtale er i boks.

- Jeg er veldig glad for å komme til en stor klubb som Galatasaray. Jeg har valgt å slutte meg til en flott gjeng. Kampen mellom Galatasaray og Juventus blir hyggelig, sa Mancini etter ansettelsen ifølge UEFA.com.

Klubben har avslørt at den karismatiske treneren vil tjene 28,5 millioner kroner (3,5 millioner euro) for resten av 2013/14-sesongen. De neste to sesongene vil han få betalt 37 millioner kroner pluss bonuser.

Mancini har vært arbeidsledig siden han fikk sparken av Manchester City i mai. I 2012 ledet han blåtøyene til klubbens første ligatittel på 44 år.

Galatasaray sparket trener Fatih Terim forrige uke. Han ble fjernet av styret fordi han nektet å godta en kontraktsforlengelse.

Istanbul-klubben har hatt en svak sesongstart i Tyrkia. Fra fem ligakamper er det kun blitt sju poeng. I tillegg tapte klubben 1-6 hjemme for Real Madrid i mesterligaen forrige uke.

NTB