MISLYKTES Å FØRE CITY TIL TOPP FIRE: Roberto Mancini kom til Manchester City i siste halvdel av desember, da klubben lå på sjetteplass. Trolig havner de én plassering høyere på tabellen - men det spørs om det er nok til å blidgjøre klubbens styrtrike eiere. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
MISLYKTES Å FØRE CITY TIL TOPP FIRE: Roberto Mancini kom til Manchester City i siste halvdel av desember, da klubben lå på sjetteplass. Trolig havner de én plassering høyere på tabellen - men det spørs om det er nok til å blidgjøre klubbens styrtrike eiere. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

Mancini tror ikke han lever farlig i City

Det spørs om sjeikene er enige.

||| (Dagbladet): Før denne sesongen brukte Manchester City over en milliard kroner på å forsterke laget.

En sjetteplass ved juletider, seks poeng bak fjerdeplassen med én kamp mindre spilt, gjorde de styrtrike eierne såpass urolige at de valgte å gi Mark Hughes fyken.

Men heller ikke erstatteren Roberto Mancini greide å innfri sjeikenes ambisjon om Champions League-kvalik.

I går tapte City den avgjørende hjemmekampen mot Tottenham 0-1, og dermed må de lyseblå ta til takke med spill i den langt mindre glamorøse Europa League kommende sesong.

Mancini føler likevel ikke at hans posisjon er truet.

- Jeg føler meg trygg på å få fortsette. Jeg vet ikke, men jeg tror jeg blir værende her. Hvorfor ikke? spør italianeren ifølge nyhetsbyrået PA.

Bak skjema
Flere engelske aviser spår imidlertid noen nervøse dager for Mancini, selv om eierne i utgangspunktet har sagt at utskiftninger på managersiden ikke er et tema.

Det samme forsikret de nemlig før Mark Hughes, til sin store forbløffelse, fikk sparken nesten umiddelbart etter 4-3-seieren mot Sunderland.

Før sesongen ble nemlig Hughes og eierne enige om at en plassering blant de seks beste, med en totalsum på 70 poeng eller mer, ville være en vellykket sesong.

Med én kamp igjen å spille står City med 66 poeng - og risikerer å ramle ned til sjetteplass om det blir tap borte mot West Ham.

- Jeg har vært her i fire eller fem måneder, og når du bygger et hus starter du ikke med taket, men med kjelleren. Vi jobber meget godt, og nærmer oss taket, sier Mancini.

Så spørs det om Abu Dhabi-gruppen og Sheik Mansour er enige.

Stolt Mancini
City har ikke tapt flere ligakamper enn byrival United, og ifølge The Guardian er de foran Liverpool på tabellen for bare tredje gang på på 48 år.

Mancini mener alle som er glade i klubben har grunn til å være stolte over sesongen.

- Det er skuffende at vi tapte denne kampen, noe vi ikke fortjente. I tillegg har vi vært veldig uheldig inoen kamper. Samtidig må vi være stolte, for vi har hatt en god sesong, til tross for at vi ikke spiller Champions League til høsten. Vi har et godt lag nå, og kan bare bli bedre fram mot neste sesong, sier han.

For Tottenham er Champions League-billetten angivelig verdt rundt 500 millioner kroner, men det er ikke de tapte inntektene som plager City-fansen.

- Tevez blir
De aller beste spillerne har gjerne et sterkt ønske om å spille i den mest prestisjetunge turneringen, og det får de altså ikke anledning til på Eastlands kommende sesong.

Spekulasjonene rundt Carlos Tevez framtid i lyseblått har tiltatt i styrke de siste ukene, etter intervjuet der han gikk ut mot treningsmetodene til Mancini og sa at Mark Hughes aldri burde vært sparket.

- Jeg forstår det ikke. Men for all del, han er treneren og jeg er spilleren. Han bestemmer. Jeg er ok med ham, sa Tevez.

Mancini tror ikke den manglende Champions League-deltakelsen innebærer at argentineren ser seg om etter en ny arbeidsgiver i sommer.

- Carlos Tevez har en kontrakt med Manchester City, og han blir værende her neste sesong, sier han.

FIKK IKKE FORTSETTE: Mark Hughes ble sparket ved juletider, til tross for at laget var i rute med tanke på å nå målsettingene man ble enige om før sesongen. Foto: AP Photo/Tim Hales
FIKK IKKE FORTSETTE: Mark Hughes ble sparket ved juletider, til tross for at laget var i rute med tanke på å nå målsettingene man ble enige om før sesongen. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer