Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mancini undergraver sin egen autoritet

Får kritikk etter fiasko i Europa.

GÅR MOT EUROPA-FIASKO: Manchester City og manager Roberto Mancini ligger sist i Champions League-gruppa etter tre kamper. Foto:  AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
GÅR MOT EUROPA-FIASKO: Manchester City og manager Roberto Mancini ligger sist i Champions League-gruppa etter tre kamper. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

(Dagbladet): Manchester City tapte 3-1 borte mot Ajax i Champions League, og de regjerende engelske mesterne ligger sist i gruppa med bare ett poeng.

Etter fiaskoen i Europa i fjor, som endte med at engelskmennene ble slått ut i gruppespillet, trodde mange at City hadde lært av feilene.

- Det er flere ting som ikke stemmer for City. De har vært svake defensivt, det er uro rundt formasjonen og fjorårets kanskje beste spiller, Vincent Kompany, har ikke vært like god denne sesongen, sier TV2-ekspert Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Misnøye
Etter tre kamper ser håpet om avansement mørkt ut for City i Europa-cupen - og nå skriver flere britiske aviser at det er uro i garderoben.

Independent melder at flere spillere begynner å bli skeptiske til manager Roberto Mancinis taktikk. Blant annet uttalte forsvarsspilleren Micah Richards frustrasjon rundt managerens stadige endringer i forsvarsleddet, der det er spilt med både tre og fire forsvarere denne sesongen.

- Dette er ikke noe vi har trent mye på, og vi er vant til en backfirer. Det er et vanskelig system, og jeg tror spillerne foretrekker 4-4-2, men han (Mancini) er manager, og vi må gjøre som han sier, uttalte Richards til Sky Sports etter kampen mot Ajax.

Stopper Joleon Lescott uttalte seg slik etter tapet:

- Forrige sesong var vi gode og slapp inn få mål. Det er rettferdig at vi får kritikk nå. Som lag er vi ikke overbegeistret over situasjonen, men vi tror fortsatt vi er gode nok til å gjøre en god figur i turneringen, sier Lescott.

- Serien viktigst
Alsaker tror ikke den påståtte uroen i City-garderoben får store umiddelbare konsekvenser.

- Det er klart spillerne er skuffet etter tapet. Mancini får først et problem når resultatene er dårlige over en lengre periode. Når det går mot exit i Champions League er det desto viktigere å hevde seg i serien. Det tror jeg alle i City mener er viktigst, sier Alsaker.

TV2-eksperten sier likevel han er overrasket over formasjonsendringene til City.

- Mest overraskende er det at de reiste til Madrid (bortekamp mot Real Madrid) og startet med 19 år gamle Matija Nastasic i midtforsvaret. Han klarte seg greit til tider, men begynte å rote etter hvert. For mange endringer skaper usikkerhet i laget, og jeg kan forstå at enkelte spillere kanskje blir frustrerte. Slik som Lescott som plutselig blir byttet ut.

- En pussig fyr
City møter Swansea hjemme i serien lørdag. Laget ligger på tredjeplass i Premier League og er ubeseiret på åtte kamper.

- Det er vanskelig å peke på hvorfor de er så svake i Champions League, men de er tross alt i en tøff gruppe. Noe av grunnen til varierende resultater er nok rulleringen på laget, og det er der kilden til konflikten ligger. Det kan hende Mancini overkompliserer ting, og gjør det litt vanskelig for seg selv om spillerne når han setter opp startelleveren og formasjonen, sier Alsaker.

Mancini uttalte etter Ajax-tapet at han selv tok på seg skylda, og sa det vil være et mirakel hvis City skulle klare avansement etter den trege starten.

- Det er min feil, fordi jeg forberedte meg dårlig til kampen. Jeg forberedte ikke spillerne, og jeg tar skylda for tapet, sa Mancini til Sky.

- Mancini er en pussig fyr. Akkurat den kommentaren er litt underlig. Han vil nok ta presset av spillerne, men samtidig undergraver han sin egen autoritet. Hvis Manchester City ryker ut av Champions League vil ikke det bety så mye for verken manageren eller klubben, og det gjør at de kan legge alt fokuset på seriespillet. Det viktigste for City er at de hvertfall vinner ett trofé, sier Alsaker.