Mancini varsler oppvaskmøte med Tevez

- Alle kan ombestemme seg, sier City-sjefen.

VIL OVERBEVISE TEVEZ: Manchester City-manager Roberto Mancini varsler at han skal ta en prat med klubbens misfornøyde stjernespiss Carlos Tevez når han returnerer fra morgendagens bortekamp mot Juventus i Europa League.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
VIL OVERBEVISE TEVEZ: Manchester City-manager Roberto Mancini varsler at han skal ta en prat med klubbens misfornøyde stjernespiss Carlos Tevez når han returnerer fra morgendagens bortekamp mot Juventus i Europa League.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): Roberto Mancini har havnet mellom barken og veden i den bitre og godt dokumenterte konflikten mellom Carlos Tevez, og hans representanter på den ene siden, og klubbledelsen i Manchester City på den andre.

På tross av at forholdet mellom manager og stjernespiss har virket alt annet enn hjertelig på overflaten, er det liten tvil om at Mancini beklager at Tevez skriftlig har framsatt ønske om å forlate klubben - et ønske som ble kontant avvist.

Han har et håp om at Tevez vil innfinne seg med seg med salgsnekten og ombestemme seg.

- Ønsker jeg at han skal bli? Absolutt. Han er under kontrakt, og han er vår spiller. Min overbevisning er at Carlos kommer til å bli hos oss, og jeg tror han vil fortsette å spille for oss, sa Mancini på pressekonferansen i forkant av morgendagens Europa League-oppgjør mot Juventus.

Vil skrive historie sammen City er allerede videre, og Juventus er allerede utslått. Derfor benytter Mancini anledningen til å hvile flere nøkkelspillere, som ble værende hjemme i Manchester, deriblant Tevez.

Når Citys reisefølge returnerer til treningsanlegget i Carrington fredag morgen, vil Mancini ta en alvorsprat med den misfornøyde argentineren.

- Jeg skal møte ham på fredag morgen. Da vil jeg si «god morgen», og så skal vi prate sammen. Det er viktig at vi snakker ut, fordi vi har en kamp mot Everton på mandag, og mange veldig viktige kamper i ukene som kommer. Jeg tror at alle kan ombestemme seg. Han er en viktig spiller for oss, og dette er en viktig sesong for oss. Sammen kan vi skrive historie i denne klubben, sier Mancini, ifølge mcfc.co.uk.

- Håper han forblir ulykkelig Den energiske argentineren var i går tilbake på treningsfeltet etter å ha tatt ei friuke med klubbens velsignelse. Den tilbrakte han på ferieøya Tenerife i stedet for å reise hjem til familien i Buenos Aires. Det ga klubbledelsen et påskudd til å ta til orde for at det er penger, og ikke hjemlengsel som ligger bak Tevez ønske om å forlate Manchester for godt.

Selv om Tevez etter eget utsagn har ønsket seg bort siden klubben feilet i å kvalifisere seg til årets Champions League, har han ikke latt misnøyen gå utover spillet sitt. Med ti seriescoringer så langt, har han vært et gjerrig City-lags viktigste bidragsyter foran mål, noe som fikk Mancini til å slå av en spøk.

- Dersom Carlos er ulykkelig, og han likevel har scoret til mål og spilt veldig bra, håper jeg han forblir ulykkelig ut sesongen! Uansett tror jeg ikke han virkelig er ulykkelig, og han kan fortsatt endre mening, sier Mancini.

At folk som Tevez, Mario Balotelli og David Silva er fraværende, betyr forøvrig at det har blitt funnet plass til to nordmenn i morgendagens City-tropp. Abdisalam Ibrahim kan igjen få smaken på førstelagsspill, mens Omar Elabdellaoui kan få sin debut.