VOLDSOM TENNING: Roberto Mancini var en fornøyd mann etter 2-1 mot United i første semifinale. I kveld avgjøres hvem som går til finalen. Foto: AP/Jon Super
VOLDSOM TENNING: Roberto Mancini var en fornøyd mann etter 2-1 mot United i første semifinale. I kveld avgjøres hvem som går til finalen. Foto: AP/Jon SuperVis mer

Mancini vil endre City-historien

Starter mot United i kveld.

||| • Direkte fra kl. 20.45: United - City og fire ligakamper

(Dagbladet): Manchester City er ingen vinnerklubb, kveldens semifinale er klubbens første på 28 år.

Og som United-fansen gjerne viser fram med et fast banner på Old Trafford, har Manchesters lyseblå ikke vunnet et trofé på snart 34 år.

City-manager Roberto Mancini er ivrig på å gjøre noe med akkurat det. Han forteller at «slapp av» er hans viktigste melding til City-stjernene før avspark.

Forandre historien
- Spillerne er veldig spente, fordi de har en stor sjanse til å forandre historien til denne klubben. Jeg tror ikke de føler noe ekstra press, sier italieneren til Citys hjemmeside.

Abu Dhabi-eide City har med seg 2-1 fra Eastlands til returen som kan gi en ligacupfinale mot Aston Villa 28. februar. Bortemål teller ikke før 120 spilte minutter.

- Det er så mange år siden vi vant en pokal. Vi vil til finalen og vi har en god sjanse til å klare det, sier Mancini.

United-sjef Alex Ferguson - som muligens må klare seg uten Rio Ferdinand i kveld - har ingen planer om å gå glipp av en tur til Wembley.

United-leven
Men da må de røde vinne, og Ferguson tror laget får hjelp av et fullsatt Old Trafford.

- Jeg er sikker på at publikum innfrir Jeg trenger ikke engang å be fansen å lage lyd, det vil skje, sier Ferguson i kveldens kampprogram United Review.

Siden den første kampen har det vært mye fokus på tomålsscorer Carlos Tevez. Ferguson mener det er hans spiss, Wayne Rooney, som er den beste angriperen i Premier League.

England-spissen har nettet 20 mål så langt, mot Tevez' 17.

- Han er i så god form at ingen egentlig kan matche ham for øyeblikket. Det er målteften hans som avgjør, sier skotten til Uniteds hjemmeside.

Stort press på United
City-stopper Nedum Onuoha håper nervene vil spille United-stjernene et puss på hjemmebane.

- Dette er første gang på lenge at United har hatt så stort press på seg for å slå oss. Jeg tror vi har et godt utgangspunkt. Men de vil være enda mer innbitt nå som de vet de må vinne. Ingenting annet er godt nok, sier 23-åringen til Manchester Evening News.

GIGGS-SCORING: United ledet i bortekampen, etter mål fra Ryan Giggs (t.h). Foto: REUTERS/Darren Staples
GIGGS-SCORING: United ledet i bortekampen, etter mål fra Ryan Giggs (t.h). Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Den tidligere City-junioren avviser at City vil legge seg i forsvar.

- Vi må angripe. Hvis vi scorer det første målet blir det enda mer press på dem. Hvis det blir store rom kommer spillerne våre til å nyte det.

Arrestasjoner i Manchester
Sju supportere ble i dag arrestert i Manchester, skriver lokalavisa Manchester Evening News. Samme avis har publisert bilder av 15 fans politiet var på utkikk etter på grunn av bråk i den første semifinalen.

18 fans ble pågrepet under det første oppgjøret, flere prøvde å ta med seg golfballer og dartpiler inn på tribunen. Stoler ble kastet og en lighter traff Patrice Evra inne på banen.

SEIERSMÅLET: Carlos Tevez nikket inn 2-1 mot gamleklubben sin forrige tirsdag. Foto: AP/Jon Super
SEIERSMÅLET: Carlos Tevez nikket inn 2-1 mot gamleklubben sin forrige tirsdag. Foto: AP/Jon Super Vis mer