Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mancini vil ikke stå i veien for Tevez-exit

- Er han ikke fornøyd i City, er det best at han drar videre.

VANSKELIG Å ERSTATTE: Roberto Mancini (med topplue) erkjenner at å miste Carlos Tevez (midten) vil være et stort tap for Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
VANSKELIG Å ERSTATTE: Roberto Mancini (med topplue) erkjenner at å miste Carlos Tevez (midten) vil være et stort tap for Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

• I dag i Dagbladets fotballstudio: Premier League fra kl. 13.45, FA-cupfinalen fra kl. 16.00.

(Dagbladet): Mer enn 35 pokalløse år etter at Dennis Tueart brassesparket inn seiersmålet i ligacupfinalen mot Newcastle i 1976, er Manchester City tilbake på Wembley med intensjon om å gjøre slutt på den lange tørkeperioden, som særlig supportere av byrival United vet å minne dem hyppig om.

Skulle Roberto Mancinis menn lykkes mot Tony Pulis sitt robuste Stoke-mannskap, vil det markere begynnelsen på en ny tidsregning blant Manchesters lyseblå, som tirsdag brøt en annen barriere da sikret Champions League-kvalifisering med seier mot Tottenham.

Samtidig kan det makrere slutten på stjernespiss Carlos Tevez' tid i klubben.

Ting tyder på at en nylig friskmeldt Tevez starter ettermiddagens FA-cupfinale. Det kan bli et av hans siste vesentlige bidrag i City-trøya.

Allmenngyldig Argentineren, som bare har 15 minutter med fotball bak seg etter lårskaden mot Liverpool 11. april, ga før jul uttrykk for at han ønsket å forlate klubben, men ble overtalt til å bli. Den øvelsen kommer klubbledelsen ikke til å gå igjennom en gang til dersom 27-åringen skulle be om å bli solgt, understreker manager Mancini.

- Han har en femårskontrakt, men jeg har alltid sagt at min mening er at en spiller bare bør bli værende i klubben dersom han har tro på prosjektet og at han er lykkelig her. Dersom jeg ikke ønsker å bli værende i Manchester City, forlater jeg klubben. Det samme gjelder spillerne. Dersom de ikke er fornøyde, er det best at de drar videre, sier italieneren, ifølge The Guardian.

- Dette gjelder ikke bare for Carlos spesielt, men spillergruppa generelt. Når man tar fatt på hver ny sesong bør man være fornøyd, for sesongen er lang, og man kan komme til å støte på tusenvis av problemer. Jeg har aldri sagt at Tevez ønsker å forlate klubben, men avgjørelsen ligger hos ham, og det avhenger ikke av om vi vinner FA-cupen eller ikke, fortsetter han.

Tap Samtidig erkjenner han at toppscoreren eventuelt vil bli en vanskelig mann å erstatte, selv om han allerede rår over flere  offensive alternativer i hundremillionersklassen, som Edin Dzeko, Mario Balotelli og Real Madrid-utleide Emmanuel Adebayor.

- Han har scoret over 20 mål, og vi har alltid understreket hvilken viktig spiller han er for oss, sier Mancini, som først og fremst har tankene på ettermiddagens cupfinale.

Selv om han må innrømme at han ikke har spesielt mye til overs for motstanderens spillestil, berømmer han Stoke for sin krigerske innstilling.

- De er ikke enkle å møte. De gir alltid 200 prosent. Vi kan ikke tillate oss å tenke at «OK, vi er Manchester City». De var et av de vanskeligste lagene vi kunne møte, fordi de er annerledes enn alle andre lag. Etter min mening bør fotball spille med føttene. Dersom vi opprettholder konsentrasjonen i 90 minutter, tror jeg vi kan vinne, men vi vet det kommer til å bli vanskelig, sier Mancini.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media