Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mancirkus United

OLD TRAFFORD (Dagbladet): - Hadde du spurt meg før sesongen hva jeg ønsket å vinne mest av alt, ville jeg svart Mesterligaen, sier Alex Ferguson. - Nå, derimot, er det ingen tvil. For det viktigste er å vinne Premier League. Og av de tre trofeene vi jager er det den tøffeste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United og Alex Ferguson inviterte verden hjem til åpent tittel-kjør-sirkus torsdag ettermiddag. På terskelen til øy-ball-historiens mest dramatiske og spennende maidager var plutselig hele klubben tilgjengelig. For med Premier League-avslutningen, FA-cupen og Mesterligaen i tur og orden på terminlista, og med 31 TV-stasjoner med angora-mikrofoner og hissig video-nærvær utenfor - samt vi som har gjort det til en journalistisk og frustrerende næringsvei å kline vår forkjølende vintersnørr på de røde jernportene som skiller treningsfeltet The Cliff fra resten av verden - var det ikke annet å gjøre.

Hvis Alex Ferguson ikke hadde kastet ut nøklene nå, ville Old Trafford blitt stormet.

«Det er galskap å prøve å påstå at dette (innspurten) ikke medfører press,» skrev Ronny Johnsen i sin Dagblad-spalte i går. Både Beckham, Giggs, Yorke, Cole, Schmeichel og de fleste andre mellom mål og ytre venstre på innbytterbenken kunne hatt navnene sine under den kommentaren. For spillerne er preget, du ser det på dem, og det skulle også bare mangle.

Hvis du ikke heter Ole Gunnar Solskjær da.

- Helt ærlig, det er ikke noe problem for meg å fokusere på en ting av gangen. Alle snakker om press, men det er jo dette Manchester United handler om. Og hvis vi ikke kan nyte situasjonen - hva er det da å nyte? spør Solskjær.

Og jeg tror ham.

Fordi gutten er skrubbsulten.

Se, de snakker

David Beckham lover evig troskap til Manchester United og sier at VM-episoden i fjor sommer, og alt det hatet han har møtt etter den fatale utvisningen mot Argentina i St. Etienne, har gjort ham til en sterkere mann og en bedre fotballspiller.

- Det ble snakket om at jeg ikke ville tåle presset, og at jeg skulle forlate United og reise utenlands. Men jeg elsker å være her, og jeg vil aldri la meg presse ut av folk som skjeller meg ut fra tribunene, sier David Beckham.

I sitt hjørne snakker Dwight Yourke om pokaler og at han kom til Old Trafford for å vinne noe, men at nærheten til The Treble er i overkant av forventningene. Og lurer du på hva han gjør for å mane seg sjøl fram til alle scoringene (29 totalt, 18 i ligaen), skal du vite at Yorke er en skikkelig latsabb.

- Jeg ligger på sofaen og ser video, sier toppscoreren. - Og når jeg ikke gjør det, så sover jeg.

Utålmodig Solskjær

Men Ole Gunnar Solskjær sier ikke så mye. Han har ikke spilt på en stund, har ikke scoret på en stund og er i alles øyne en reserve også i innspurten. Og det synes på ham - Ole Gunnar Solskjær misliker situasjonen.

Der han sitter og klør seg i ansiktet ved siden av Andy Cole.

- Sliten og lei av spørsmålene? Nei, jeg skulle ønske jeg var i posisjon til å svare på flere spørsmål, jeg, sier Solskjær til Dagbladet. Underforstått: Det eneste han tenker på er å komme på laget. Men det gjør Teddy Sheringham også. Og 33 år gammel har han enda dårligere tid.

- Klart jeg er frustrert, sier Sheringham. - Jeg vinner kanskje tre medaljer denne sesongen, men de vil ikke bety så mye hvis jeg ikke blir involvert. For det å se på fotballkamper kan jeg gjøre når jeg blir 40.

- Her og nå vil jeg bare spille.

Ferguson på «Ozonlaget»

Sjefen sjøl, Alex Ferguson, lar spillerne tømme seg i sine respektive kroker. Han vet at det bare er konkurranseinstinkt og ikke illojal surhet som spres til media. Og sånn må det være - han har jo sjøl sagt det:

Skal du spille i Manchester United ,må du ha månen, og ikke fornøyelsesparken på stranda i Blackpool, som feriemål.

Sjøl er han på god vei til å bli kaptein på tidenes ozonlag for managere. Det gjenstår egentlig bare et par småting. Som en ligatittel på hjemmebane og UEFAs største pokal. I løpet av de neste 10 dagene.

- Da jeg kom hit for 13 år siden var hovedmålet å vinne ligaen, sier Ferguson. - Det spilte ingen rolle hvor eller på hvilken måte det skjedde - det handlet bare om å vinne. Og etter å ha gjort det fire ganger har jeg endelig muligheten til å oppleve det hjemme på Old Trafford på ligaens siste dag. Det har hele tida vært mål nummer to.

- Og da vil du ha fem ligatitler og være like stor som Sir Matt Busby?

- Nei, men vinner vi i Barcelona, kan vi jo snakke om det, sier Alex Ferguson.

<B>TÅLER DET MESTE: </B>david Beckham så ut til å kose seg med nærgående presssefolk på Old Trafford torsdag.