Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mancuso knust av dødsbudskap

Brøt sammen i gråt etter storslalåmen.

KNUST: Skuffelsen over plasseringen i storslalåm ble uvesentlig for Julia Mancuso etter at den amerikanske alpinisten fikk vite at vennen CR Johnson omkom i en skiulykke i Squaw Valley.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sergey Ponomarev
KNUST: Skuffelsen over plasseringen i storslalåm ble uvesentlig for Julia Mancuso etter at den amerikanske alpinisten fikk vite at vennen CR Johnson omkom i en skiulykke i Squaw Valley.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sergey Ponomarev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det gikk fra ille til verst for Julia Mancuso, som brøt sammen i gråt da hun fikk vite at en nær venn har omkommet i skibakken.

Den amerikanske alpinisten var skuffet og frustrert etter at lagvenninne Lindsey Vonns fall i storslalåm onsdag ødela hennes eget løp. Mancuso ble vinket av og måtte kjøre en gang til. Da var hun sjanseløs.

Torsdag kjørte tittelforsvareren seg opp til 8.-plass i den utsatte finaleomgangen men da var skuffende plasseringer blitt uvesentlige. Fristilkjøreren CR Johnson mistet onsdag livet i en skiulykke i Squaw Valley.

- Han var min venn og en sinnssykt god skiløper. Han flyttet grenser Jeg fant ut om det i går, sa Mancuso, som kjempet med tårene da hun snakket om det.

Tysk sensasjonsgullTyske Viktoria Rebensburg overrasket alle ved å vinne gullet i kvinnenes storslalåm. Også seg selv.

— Jeg synes ikke betegnelsen «olympisk mester» passer til meg. Dette er utrolig, helt forbløffende, sa hun etter å ha sikret Tysklands første storslalåmgull siden 1956.

— Det kommer til å gå noen dager før dette går opp for meg. Nå skal jeg nyte seiersseremonien og alt annet som kommer til å følge med. I kveld skal vi feire!

Finaleomgangen i kvinnenes storslalåm ble flyttet fra onsdag på grunn av tåken i Whistler Creekside, men torsdag var forholdene gode nok.

Den 20 år gamle tyske jenta hadde sjette beste tid i 1. omgang, men kjørte i finalen ned til en ledertid ingen greide å tukte. Nærmest kom Tina Maze fra Slovenia, som endte fattige 4/100 sekunder bak.

— Jeg er veldig fornøyd. Jeg har aldri gjort det bra i store mesterskap før, så jeg er veldig glad for å ha vunnet to sølv, sa Maze, som ble toer også i super-G.

Tørken fortsetterØsterrike har aldri vunnet storslalåmgullet for kvinner, men med Elisabeth Görgl på første- og Kathrin Zettel på tredjeplass etter første omgang trodde alpelandet at tørken skulle ta slutt torsdag.

I stedet ble det bare bronse for Görgl. Hun var slått med 14/100 sekund av den tyske vinneren.

— Jeg gjorde alt jeg kunne, men løypa var bløtere enn jeg ventet. Jeg mistet gullet, men jeg trøster meg med at jeg vant bronse, sa Görgl.

— Det var en utfordring å komme i konkurransemodus igjen etter utsettelsen.

Mona Løseth kjørte ut etter få portpasseringer i onsdagens 1. omgang.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!