Mancuso står over hele sesongen

Skal hofteopereres.

STÅR OVER SESONGEN: Den amerikanske alpinisten Julia Mancuso kommer ikke til å kjøre i verdenscupen denne vinteren. Hun prioriterer i stedet en hofteoperasjon. Foto: AP Photo/Luca Bruno
STÅR OVER SESONGEN: Den amerikanske alpinisten Julia Mancuso kommer ikke til å kjøre i verdenscupen denne vinteren. Hun prioriterer i stedet en hofteoperasjon. Foto: AP Photo/Luca BrunoVis mer

Den amerikanske alpinisten Julia Mancuso kommer ikke til å kjøre i verdenscupen denne vinteren. Hun prioriterer i stedet en hofteoperasjon.

Alpinistene går en sesong i møte uten store internasjonale mesterskap, så det passer for den tidligere kjæresten til Aksel Lund Svindal å prioritere helsa.

- Dersom jeg skulle presse meg gjennom sesongen og samtidig få behandling for hoften som plager meg, kunne jeg risikere å ødelegge det store målet mitt, OL i Pyeongchang, forklarer Mancuso.

- Nå er målsettingen min å bli sterk nok til å kjøre noen konkurranser i mars neste år, legger hun til.

Julia Mancuso er best i storslalåm i tillegg til fartsøvelsene super G og utfor. Hun har et OL-gull fra Torino i 2006 i tillegg til ytterligere tre OL-medaljer. I VM-sammenheng er det blitt fem medaljer på henne, og sju ganger er hun gått til topps i verdenscupen.

Den skaden som nå setter henne utenfor har hun slitt med en stund. Det er legene hennes som har anbefalt operasjon, slik at hun skal bli kvitt skadene en gang for alle.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram