COMEBACK: Tiger Woods er snart tilbake på golfbanen. Diverse omstendigheter har gjort at golfkongen har tatt en lang pause fra sporten. I US Masters er han tilbake, men først venter en «tøff» pressekonferanse mandag. Foto: Scanpix/AP/The Golf Channel
COMEBACK: Tiger Woods er snart tilbake på golfbanen. Diverse omstendigheter har gjort at golfkongen har tatt en lang pause fra sporten. I US Masters er han tilbake, men først venter en «tøff» pressekonferanse mandag. Foto: Scanpix/AP/The Golf ChannelVis mer

Mandag må Tiger møte pressen

Foran US Masters i golf.

|||

Tiger Woods gjør seg klar til å møte «hyenene». Til uken venter nemlig pressekonferanse foran US Masters i golf.

Det er ventet at golfikonet får mange tøffe spørsmål når han gjør comeback etter den mye omtalte pausen fra sporten.

Verdenseneren har ikke spilt i en turnering siden han vant Australian Masters 15. november.

De siste månedene har handlet om å redde ekteskapet med svenske Elin Nordegren, som han har to barn med.

Woods har innrømmet utroskap. En rekke kvinner har stått fram i mediene med pikante avsløringer.

Sist helg snakket Woods med ESPN. Der innrømmet golfesset at han «hadde levd et liv i løgner».

- Det gjorde jeg virkelig. Jeg har skuffet mange, sa golfkongen.

Behandlet for sexavhengighet

Konfrontert med omfanget av utroskapspåstandene, sa amerikaneren følgende:

- En gang er nok, men selvsagt var ikke det hele saken. Jeg har gjort mine feil, innrømmet Woods.

Etter Elin Nordgrens utroskapsavsløring av ektemannen, krasjet Woods bilen i egen oppkjørsel da han var på flukt fra sin rasende kone. Den episoden nektet 34-åringen å kommentere og henviste bare til politirapporten.

Bare dager senere tok Woods inn på et senter for behandling av sexavhengighet.

- Det var en tøff prosess å se seg selv i et slikt lys. Det var en ganske brutal opplevelse, sa Woods om rehabiliteringsprosessen.

La dem fyre løs

Nå venter nye runder med pressen. De vil ha sitt. Så gjenstår det å se hvor mye Tiger Woods er villig til å prate om skandalen. Han vant US Masters sist i 2005. Det er i denne prestisjetunge konkurranse amerikaneren gjør golfcomeback i april.

- Gå videre. Jeg tror den beste måten er å gjøre det slik. Gå videre. Jeg tror det lureste han kan gjøre er å være åpen og la reporterne fyre løs med spørsmålene sine. Det er nok den beste måten å få lagt dette bak seg på, mener golflegenden Arnold Palmer (80).

Tiger Woods står med 14 majortitler i golf, bare fire mindre enn Jack Nicklaus, men har innrømmet at han er nervøs før comebacket.

- Han vil komme seg over nervene og vil være mer bestemt enn noen annen golfer noen gang har vært til å vise at han fortsatt er nummer én i verden. I mine øyne er han den beste spilleren gjennom tidene, sier Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie.

(NTB)