ANNONSØRINNHOLD

Oddstips: Sevillas viktige spiss Alvara Negredo, som her strekker seg etter en ball, er blant forfallene når Sevilla i dag møter Valladolid. Bortelaget har like mange poeng, og får et tips til hele 4,30 i odds. Foto:   EPA/ALFREDO ALDAI
Oddstips: Sevillas viktige spiss Alvara Negredo, som her strekker seg etter en ball, er blant forfallene når Sevilla i dag møter Valladolid. Bortelaget har like mange poeng, og får et tips til hele 4,30 i odds. Foto: EPA/ALFREDO ALDAIVis mer

Mandagens oddstips: Svekket Sevilla sliter

Forhåndsomtaler av Premier League, La Liga og dansk Superliga i dag.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg.

Både Nordsjælland og Norwich innfridde i går.

Mandag er som vanlig en tynn spilledag. Det beste alternativet er etter min mening en outsider, Valladolid står til 4,30 i odds mot et svekket Sevilla i Spansk Primera Division.

Dagens utvalgte:

Sevilla - Valladolid
Odds: 1,60 - 3,45 - 4,30

Spansk Primera Division. Sevilla gledet sin del av byen ved å knuse erkerivalen Real Betis 5-1 hjemme for to uker siden, men spilte en svak kamp borte mot Atletico Madrid helgen etter og tapte 0-4, i tillegg til å få hele tre mann utvist. Midtstopper Fazio, midtbanespilleren Rakitic og backreserven Luna er alle suspenderte til denne. Toppscorer Negredo trolig ute med skade. Er nummer 11 med 18 poeng, like mange (alternativt få) som bortelaget. Etter en god start på sesongen er nok mange skuffet over lagets utvikling, og står med bare én seier på de fem siste. Totalt 4-1-1 hjemme. 3-0 borte mot Espanyol i cupen onsdag. Real Valladolid er to plasser over. Varierer voldsomt i prestasjonene og leverer sjelden samme resultat i to kamper på rad. Slått ut av cupen av Real Betis tirsdag, men vant 1-0 hjemme mot Granada i ligaen sist helg. Bare noen få måls målforskjell som skiller lagene, og med hjemmelagets mange forfall frister 4,30 på bortelaget mest.  

Andre forhåndsomtaler:

AaB - AGF
Odds: 1,85 - 3,10 - 3,15

Dansk Superliga. AaB er nummer tre med 32 poeng. Har to hjemmekamper igjen før juleferien og en fair sjanse til å innta annenplassen før fleskesteken står på bordet. Viste litt uggen form i siste del av oktober og første halvdel av november, men har vunnet de to siste. 2-0 hjemme mot Horsens og 1-0 borte mot Randers. Venstrebacken Jakob Ahlmann er suspendert, har fortsatt noen få skader. Skal før kampen hylle sin midtbanegeneral Rasmus Würtz, som har 300 kamper for klubben. AGF holder sjetteplass, men har fem strake uten seier inkludert cupen. Fire tap før det ble 1-1 hjemme mot Midtjylland mandag. Er sterkere borte enn hjemme, og har 5-0-3 på fremmed gress. Lite nytt hva gjelder skader. 1-1 de to siste innbyrdes oppgjørene, begge på AGFs gress. Ikke veldig fristet av spill her.

Newcastle United - Wigan Athletic
Odds: 1,90 - 3,10 - 3,35

Premier League. Lagene var før denne serierunden tabellnaboer på 14.- og 15.plass, begge med 14 poeng. Newcastle står med fire strake tap i Premier League og har vist lite imponerende spill. Lagets tre seiere hjemme (har 3-1-3) er de eneste i årets sesong. Manager Alan Pardew setter nå sin lit til at kaptein Fabricio Coloccinis tilbakekomst etter tre kampers suspensjon vil fikse problemene, men han var tilbake i bortekampen mot Stoke uten at det hjalp resultatmessig (tapte 1-2). James Perch er suspendert, har fortsatt en lang skadeliste med blant andre Cabaye, Ben Arfa samt Ryan og Steven Taylor. Wigan har altså like få poeng, men er mer stabilt ustabile, og plukker litt her og der. 3-2 hjemme mot Reading sist helg ble fulgt av 0-2 mot Manchester City onsdag. Har 2-0-4 på bortebane. Sliter med mye skader i midtforsvaret. 3,10 på at to skadeplagede mannskap deler poengene frister mest. 

Newcastle United - Wigan Athletic HUB pause
Odds: 2,45 - 1,95 - 3,90  

Hva er riktig tippetegn til pause? Newcastle har 2-2-3 til pause hjemme, 2-4 i målforskjell. Wigan har oppsiktsvekkende 0-6-0 til pause borte, og enda mer oppsiktsvekkende 0-0 i målforskjell! 1,95 på uavgjort til pause synes et brukbart spill gitt disse tallene.

Newcastle United - Wigan Athletic Over/Under 2.5            
Odds: 1,75 - 1,75

Over/under 2,5 mål. Newcastle har fordelingen 4-3 hjemme hva gjelder over/under 2,5 mål. Wigan har 3-3 borte. Jevn fordeling, og jevn odds, uten at noe er spillbart. 

Newcastle United - Wigan Athletic Handikap 0-1               
Odds: 3,40 - 3,50 - 1,67    

Wigan er gitt ledelsen 1-0 ved start. Newcastle har 0-3-4 hjemme med handicap, Wigan 2-2-2 borte med ett måls fordel. Verdien ligger i en tynn hjemmeseier. 

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.