Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mandig oppladning skal gi Mathis seier mot Brækhus

Har bare sparret mot menn før tittelkampen.

SLAGKRAFTIG: Anne-Sophie Mathis føler seg trygg på at hun er mer hardtslående enn Cecilia Brækhus før de to møtes i Fredrikshavn om to uker. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SLAGKRAFTIG: Anne-Sophie Mathis føler seg trygg på at hun er mer hardtslående enn Cecilia Brækhus før de to møtes i Fredrikshavn om to uker. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Anne-Sophie Mathis har bare sparret mot menn i oppladningen til møtet med Cecilia Brækhus i Frederikshavn om drøye to uker.

- Det har vært intensiv og tøff sparring. Jeg har hatt tre mannlige sparringpartnere å bryne meg mot, så jeg er god forberedt, sier Mathis til NTB.

Hun var en snartur i Oslo torsdag sammen med Brækhus for å promotere kampen. De to gjorde unna hver sin korte oppvisningsøkt på Jernbanetorget, og deretter møtte de norsk presse.

- Etter at jeg bokset returkampen mot Holly Holm i sommer har jeg ikke stoppet å trene. Etter kampen mot Holm tok jeg meg en ukes fri, men så var det på'n igjen.

- I og med at Holm er venstrehendt måtte jeg bruke litt tid på å tilpasse meg Cecilia Brækhus' stil, for hun bokser jo høyrehendt, sier Mathis, som ikke legger skjul på at formen er veldig god.

Sikker - Jeg kommer til Danmark for å vinne. Derfor frykter jeg ikke Brækhus i det hele tatt. Jeg kommer til å reise hjem med VM-titlene hennes. Det er det eneste jeg tenker på. Jeg er rett og slett en bedre bokser enn henne. Jeg har gått flere kamper, og jeg har møtt bedre og sterkere boksere enn henne, sier Mathis selvsikkert.

Hun er fysisk sterkere enn Brækhus. Det er alle enige i, men hun har ikke den samme teknikken, og det er det som er Brækhus' fordel.

- Jeg er helt sikker på at Brækhus ikke har den samme slagkraften som meg. Jeg har studert kampene hennes, så jeg vet litt om det.

- Brækhus er god rent teknisk, veldig god, men hun har ikke møtt de beste, og det kommer hun til å merke når hun går i ringen mot meg, sier den franske utfordreren.

- Ingen tidlig knockout Anne-Sophie Mathis kommer ikke til å gå etter noen tidlig knockout mot Brækhus, og hun frykter heller ikke at hun kommer til å tape kampen, selv om den kommer til å gå tiden ut, altså alle de to rundene.

- Nei, jeg regner da med at kampen kommer til å vare lenge, for Brækhus er verdensmester i flere forbund, så hun tåler nok en del, sier Mathis, som legger til at det er en kamp i verdenstoppen mellom to svært gode og motiverte boksere.

- Det jeg kan si er at Brækhus ikke har gjort noe stort inntrykk på meg, og hun kommer til å få det vondt i Danmark. Hun blir ikke den første som får kjenne hva hun har begitt seg ut på, for etter nesten alle kampene mine har motstanderne kommet og klaget over at de har det vondt, sier Anne-Sophie Mathis til NTB.

- Så du tror ikke noe kan gå galt?

- Nei, jeg frykter ingenting. Jeg kommer for å vinne og har lagt opp alle forberedelsene mine etter det, sier den franske stjernebokseren til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media