VIL VEKK: I et intervju med en kroatisk avis forteller Mario Mandzukic at han har gitt beskjed til klubben om at han vil forlate Bayern München, på fordi han ikke føler han passer inn i Guardiolas spillestil. Foto:AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE  / NTB Scanpix
VIL VEKK: I et intervju med en kroatisk avis forteller Mario Mandzukic at han har gitt beskjed til klubben om at han vil forlate Bayern München, på fordi han ikke føler han passer inn i Guardiolas spillestil. Foto:AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE / NTB ScanpixVis mer

Mandzukic vil bort fra Bayern München på grunn av Guardiolas spillestil

- Det er best for alle parter at vi går hver vår vei.

Mario Mandzukic føler ikke han passer inn i Pep Guardiolas spillestil. Den kroatiske spissen vil derfor bort fra Bayern München.

Det kommer fram i et intervju 28-åringen har gitt til den kroatiske avisen Sportske Novosti.

- Jeg møtte Karl-Heinz Rummenigge (Bayerns styreleder) før cupfinalen og fortalte ham at jeg vil forlate klubben. Jeg har hatt en fantastisk tid i Bayern. Det er en klubb jeg aldri trodde jeg ønsket å forlate, men la oss være ærlige. Jeg kan ikke spille på mine styrker i Guardiolas spillestil, uansett hvor mye jeg prøver.

- Jeg skjønte at det ikke gikk etter 0-1-tapet mot Real Madrid i den første semifinalekampen i mesterligaen. Det er best for alle parter at vi går hver vår vei, sier Mandzukic.

- Emosjonelt kapittel Han ble holdt utenfor troppen da Bayern slo erkerival Borussia Dortmund 2-0 i den tyske cupfinalen forrige måned. Kroaten understreker at han ikke har noe imot Bayerns spanske trener som erstattet Jupp Heynckes i fjor sommer.

- Guardiola er en utrolig trener, og jeg ønsker ham og alle i klubben alt godt i framtiden. Bayern og fansen vil for alltid være et stort og emosjonelt kapittel i min karriere.

Trippeltriumf Mandzukic kom til Bayern München fra bundesligarival Wolfsburg sommeren 2012. Med totalt 22 mål hjalp han storklubben med å ta en trippeltriumf (serie, cup og mesterliga) i sin første sesong.

Selv om han bedret statistikken til 26 mål på 48 kamper under Guardiola, begynte ryktene tidlig å svirre om at han ikke trivdes med å spille spanjolens svært ballbesittende spillestil.

Hvor veien går videre, vil ikke Mandzukic si noe om ennå. I disse dager forbereder han seg til Brasil-VM.

- Det er tid for en ny utfordring, men nå konsentrer jeg meg utelukkende om VM, sier han.

(NTB)