Månedens beste spiller i juli

Hvilken spiller var best i Tippeligaen i juli? Det kan DU være med på å bestemme.

En spiller må ha spilt minst 2/3 av kampene for å komme med i vurderingen. Ved lik poengsum er følgende kriterier lagt til grunn: flest spilte kamper, høyeste enkeltsum og best karakter sist kamp (form).

Poengene er fra Dagbladets spillerbørs.

Du kan stemme fram til fredag klokka 12.00.

Toni Nhleko, Brann

Snitt: 6,5 (5-8)

Sør-afrikaneren viste med den frekke scoringen mot RBK 1. august hvorfor han er blitt den nye helten i Bergen. Hurtig og en trussel hver gang han har ballen.

Rune Buer Johansen, Sogndal

Snitt: 6,5 (6-7)

Har vist fin form etter fotballferien. Løpssterk og skyter godt med begge beina. Banens beste og matchvinner med et strålende frisparkmål mot Molde 31. juli. Har spilt back, kant og indreløper i årets sesong.

Jan Frode Nornes, Odd Grenland

Snitt: 6,5 (6-7)

Venstreback i fjor, men stødig og god som midtstopper i år. Spillende type som liker å bidra offensivt. Spiller nesten aldri en dårlig kamp, og er flink til å bryte.

Roy Wassberg, Brann

Snitt: 6,5 (6-7)

Krumtappen i Brannforsvaret. Nesten uslåelig i lufta, og er oftest først på ballen fordi han er flink til å lese spillet. Flink til å sette i gang angrep, og er et forbilde med sitt killerinstinkt.

Kasey Wehrman, Moss

Snitt: 6,5 (6-7)

Moss' australske midtbanespiller legger ned en enorm innsats over hele banen. Er fysisk tøff og en god ballerobrer. Har markert seg på godt og vondt i juli, med rødt kort og vært banens beste borte mot Stabæk.

Ivar Rønningen, Brann

Snitt: 6,5 (7-6)

Slapp inn tre mot RBK 1. august, men redder også tre store målsjanser. Er veldig reaksjonssterk. Har fått god erfaring, og har vokst veldig etter at Kihlstedt forsvant fra Brann. Er fortsatt landslagsaktuell.

Raoul Kouakou, Sogndal

Snitt: 6,5 (7-6)

Sogndals nyervervelse fra Elfenbeinskysten ble kåret til banens beste i sin første kamp og utvist i den andre. Den store midtstopperen har imponerende teknikk og er sterk i duellene langs bakken og i lufta.

Brede P. Hangeland, Viking

Snitt: 6,33 (6-6-7)

Har tatt store steg denne sesongen og var banens klare ener i toppkampen mot Lyn. God både som midtstopper og defensiv midtbanespiller. Den unge Viking-kapteinen har også spilt seg inn i landslagsdiskusjonen.

Tommy Berntsen, Lyn

Snitt: 6,33 (6-7-6)

Har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen med storspill i Lyns midtforsvar. Utrolig plasseringssikker og taklingssterk. Vond å bryne seg på. En smart spiller og en ledertype.

Toni Kuivasto, Viking

Snitt: 6,33 (6-7-6)

Sammen med Hangeland utgjør finske Kuivasto det eneste stopperparet hvor begge er blant kandidatene til Månedens spiller for juli. Klassisk midtstopper: stor og sterk, og rydder unna i stor stil.

GLAD: Toni Nhleko feirer scoring for Brann.
KONSENTRERT: Tommy Berntsen, Lyn.