Månedens manager fra Peru

Audun Raen ble månedens manager i januar. Med adresse Peru knuste han all motstand i «Manager 2001».

Audun Raen (30) er misjonær i Peru og jobber som rektor på Den Norske Skolen i landet. Denne sesongen er den første han er med i Dagbladets managerspill. I januar ble han månedens manager.

- En lærer som kom til Peru sist høst hadde vært med i Dagbladets spill flere ganger, både i den norske og engelske serien. Han dro igang en Peru-liga her, sier Raen.

Han er godt fornøyd med spillet.

- Jeg kjenner ikke til lignende spill som kan måle seg. Manager 2001 er enkelt å spille, slik at alle som vil kan være med. Likevel er det såpass avansert at de som ønsker kan fordype seg i regler og poengfordeling.

Samlingspunkt

Blant misjonærene er det seks spillere med, men bare fire er så ivrige at de bytter spillere hver runde. Det er mulig å se engelsk fotball i Peru. Klokken 10.00 lørdag morgen samles misjonærer og noen barn for å se kamper som vises på Fox Sport.

- Jeg har egentlig ikke tid til å engasjere meg så mye i Manager 2001, men det er show å banke kompisene mine her. Det er hovedmotivasjonen, sier han.

Audun Raen har alltid vært interessert i fotball, men fikk først som 12-åring mulighet til å se engelsk fotball. Før den tid var han og familien i Japan som misjonærer. Da han kom hjem i 1983 ble Liverpool hans favorittlaget.

Vinnertaktikk

Raen tror det blir vanskelig å vinne hele Manager 2001. Til det er hans prestasjoner for ujevne, selv om han har flere runder på over 90 poeng.

- Taktikken er enkel. Finn lag som vinner, og sats på sikre spillere. Ut over det har jeg ingen hemmelige triks, sier han.

Og han tror at seieren i januar var litt flaks.

- Flere av rundene var vanskelige og jeg tror mange har oppnådd høyere poengsummer i tidligere måneder, sier månedens manager.

BEST: Audun Raen bor i Peru. Det er ikke noe hinder for å bli månedens Manager på Dagbladet.no. For det var akkurat det Audun ble.