Månedens spiller

KIEV/OSLO (Dagbladet): Dagbladets lesere har kåret Vikings Bjarte Lunde Aarsheim til månedens spiller i mai. - Hele familien må ha stemt, mener Bjarte - som også er belønnet med landslagsplass for godt spill på vårparten.

I tilfelle må Bjarte ha en stor familie, for 662 av Dagbladets lesere mente Viking-spilleren fortjente tittelen, foran blant andre Torstein Helstad og Erik Hoftun.

- Dette er gøy. Det er mange gode spillere jeg konkurrerer med, sier Bjarte til Dagbladet.

- Det mest postive med mine egne prestasjoner, er at jeg har holdt et jevnt, høyt nivå. Jeg har unngått de virkelig dårlige kampene. Grunnen er vel en kombinasjon av godt treningsgrunnlag, at jeg er blitt eldre og at Benny er ekstremt flink til å nullstille oss, sier han.

Bjarte Lunde Aarsheim

Født: Stavanger 14.01.75

Kallenavn: Batty

Sivil status: Samboer

Høyde: 176 cm

Vekt: 69 kg

Tidligere klubber: Hundvåg

Posisjon på banen: Midtbane

A-landskamper/mål: 2/0

U-landskamper/mål: 22/2

Landslagsdebut: 24.01.2001 mot Sør-Korea

Seriekamper/mål for Viking: 162/15

Landslaget motiverer

Viking-spilleren ble allerede i fjor spådd å ta steget inn på Nils Johan Sembs landslag, men utviklingen har latt vente på seg.

I år har er imidlertid Bjarte i ferd med å ta steget fra god klubbspiller til landslagsmann.

- Det er utrolig motiverende å være på landslaget, sier Bjarte.

Han startet årets landslagssesong med tur til Hong Kong og var også med til Nord Irland.

- Det er større å være med i troppen til kampene mot Ukraina og Hviterussland. Det var stort sett bare hjemlige spillere i de to andre troppene.

Neste steg er å etablere seg blant Sembs elleve utvalgte på banen.

- Kampen om å komme på laget er så hard at du må gi alt du kan for å komme med, sier Bjarte.

- Benny løfter oss

Det er godt spill for serietoer Viking som gjør at Bjarte er med i landslagstroppen. Den hardtarbeidende midtbanespilleren har store krav til seg selv, og er ikke fornøyd med alle kampene i mai.

- Jeg føler selv jeg kunne prestert bedre både mot Sogndal og Lyn, men du greier ikke å være på topp i hver eneste kamp, sier Bjarte.

Det er her Viking-trener Benny Lennartsson kommer inn i bildet. Svensken, som er folkehelt i oljebyen, har en enorm evne til å få det beste ut av hver enkelt spiller. Han er også veldig bevisst på at ingen av spillerne skal «ta av» selv om de lykkes.

- Benny har løftet oss til et høyere nivå, og vårens Viking-suksess er ikke et blaff, sier Bjarte.

BEST I MAI: Vikings Bjarte Lunde Aarsheim (t.h.) og Erik Nevland er belønnet med landslagsplass for godt spill i Tippeligaen i vårsesongen, og er på plass i Ukraina foran kveldens kamp på gigantiske Olympiastadion i Kiev. Dagbladets lesere mener Bjarte har spilt best av samtlige tippeligaspillere i mai.