Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Månedens spiller

Martin Andresen, Magnus Kihlberg og Frode Johnsen er blant kandidatene til å bli månedens spiller i oktober. Stem nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Magnus Kihlberg, LSK

LSKs midtbanestrateg har stått fram som lagets beste i de tre siste kampene. Svensken har en ujålete spillestil og framstår som en like god pasningslegger som ballvinner. Banens beste både mot Moss og Tromsø. Også stadig mer verdsatt av kanarifansen.

6, 7, 7. Totalt: 6.67

2. David Ljung, Molde

Moldes nyinvestering på stopperplass har vært et røverkjøp av Gunder Bengtson. Hans autoritære spillestil har gitt Molde et løft. Svensken er både plasseringssterk og en rev i duellene. Var banens beste i kampen mot Stabæk.

7, 7, 6. Totalt: 6,67

3. Martin Andresen, Stabæk

Stabæk-juvelen har vært den viktigste årsaken til at bæringene klorte seg til fjerdeplassen og dermed har muligheter til UEFA-cupspill neste år. Briljant teknisk, arbeidsvillig, og dessuten matchvinner i siste kamp mot Moss.

7, 6, 7. Totalt: 6,33

4. Christer Basma, RBK

Har vist i oktober at han ved siden av lagkamerat Erik Hoftun kanskje er Norges beste midtstopper. Hurtigheten holder i massevis, men Basma har i tillegg godt blikk og god ballkontroll. Tør å holde på ballen i trange posisjoner, og spiller med sjøltillit.

6, 6, 7. Totalt: 6,33

5. Ørjan Berg, RBK

Fortsetter der han slapp i september. Bergs styrke er jevnheten. Han spiller aldri dårlig i Tippeligaen. Har internasjonalt teknisk snitt, noe som virkelig kommer til sin rett her hjemme. Scoringa mot Brann i siste kamp var også en perle av en utsideskru.

6, 6, 7. Totalt: 6,33

6. Azar Karadas, Brann

Nok en midtstopper med en god høst. Etter en trøblete sesong har ungutten avsluttet med stil. Spesielt var Karadas god i kampen mot Molde der Brann stjal alle poengene og vant tre null. Azar ofrer alt, og har fart til å løpe opp det meste.

6, 7, 5. Totalt: 6,0

7. Trond Fredrik Ludvigsen, Bodø/Glimt

Glimt-vingen avsluttet sesongen med stil, og sørget nesten på egenhånd for å sende Strømsgodset ned i førstedivisjon med sin praktkamp på Marienlyst 14.oktober. «Ludde» er ikke bare rask. Timingen på løpene er bortimot perfekte, og teknikken kommer seg stadig

7, 5, 6. Totalt: 6,0

8. Dejan Pavlovic, Bryne

Mannen med hestehalen har vært helt avgjørende for at Bryne greide kvalikk-plassen i Tippeligaen. Har ikke spilt en eneste dårlig kamp. Men Dejan er mer enn en «dukk opp»-spiss. Hodespillet er godt, og innsatsen står til Særdeles.

6, 6, 6. Totalt: 6,0

9. Tor Egil Horn, Bodø/Glimt

Glimt-keeperen skal ha mye av æren for at Bodø-gutta berget plassen med god margin til slutt. Har vokst seg til en av Tippeligaens mest solide sisteskanser etter å ha startet sesongen på benken. Reaksjonssterk keeper med få svakheter. Med selvtilliten kom prestasjonene.

6, 6, 6. Totalt: 6,0

10. Frode Johnsen, RBK

Har bare to fulle matcher på grunn av en fotskade, men med fire meget avgjørende scoringer snappet han til seg toppscorertittelen sammen med Zane og Helstad. Det er godt gjort, halvskadd som han har vært. Har funnet rollen i tospann med Rushfeldt.

5, -, 7. Totalt: 6,0

Hele Norges coronakart