Mange ansatte må gå i Start

Topplønningene skal også ned.

SPORTSLIG SUKSESS - ØKONOMISK KRISE: Unggutten Mads Stokkelien er en av flere kometer i årets Start-lag som har satt farge på Tippeligaen, men på tross av sportslig suksess, slitter sørlendingene med økonomien.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
SPORTSLIG SUKSESS - ØKONOMISK KRISE: Unggutten Mads Stokkelien er en av flere kometer i årets Start-lag som har satt farge på Tippeligaen, men på tross av sportslig suksess, slitter sørlendingene med økonomien.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

|||Start - Sandefjord 3-2.

Start må kvitte seg med inntil ni ansatte i løpet av året, og også de høyeste spillerlønningene må ned på et lavere nivå, melder TV 2.

Det kokte på Sør Arena etter 3-2 seieren over Sandefjord onsdag, men i korridorene var stemningen langt mer temperert. Det er ingen hemmelighet at sørlandsklubben er i ferd med å kvitte seg med flere ansatte.

- Vi har en nedbemanningsprosess som vi kjører ut 2009. Klubben må ned på et betydelig lavere nivå enn vi er nå. Det er snakk om å minske antall ansatte med sju-åtte-ni personer, bekrefter administrerende direktør i Start Toppfotball AS, Jan Oddvar Skisland.

Ledelsen i Start ønsker ikke å røre lønningene til brorparten av spillerne, men topplønningene skal ned, skriver tv2.no. Ole Martin Årst får neppe beholde lønna på vel to millioner kroner i året. Han har kun spilt to kamper på halvannet år.

- Det er spillere som belaster lønnsbudsjettet vårt så mye at vi er nødt til å endre på det, sier Skisland.

(NTB)