Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mange av dem var billige

Lunde reagerer på Angolas 13 straffekast.

REKORD?: Katrine Lunde tror hun aldri før har fått 13 straffekast mot seg i løpet av en kamp. 

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
REKORD?: Katrine Lunde tror hun aldri før har fått 13 straffekast mot seg i løpet av en kamp. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

Angola - Norge 21-26

ZRENJANIN/OSLO (Dagbladet): Norges seier var aldri truet av et offensivt Angola som fikk hele 13 straffekast i VM-kampen i kveld.

- Var det 13-2? «De må ha hatt hundre straffer», tenkte jeg. Jeg spurte faktisk en av dommerne om det, om det ikke skulle være noen straffer på andre siden også. Han svarte at vi var for tøffe, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Du synes ikke dere er så tøffe?

- Joda, vi er tøffe vi, ler Løke.

Katrine Lunde tror hun aldri har opplevd noe lignende.

- Jeg syns vi ville kontre litt for mye, og det ble stress da vi ikke tok returene. Og 13 straffer er altfor mye. Det må være rekord. Vi sto kanskje litt flatt, men mange av dem var billige, sier keeper Katrine Lunde til TV 2.

Lunde hadde flere fine redninger, spesielt i 1. omgang. Målvakten ble hvilt i transportetappene mot Argentina og Paraguay, men var tilbake for fullt i kveld.

Trent på straffer Norge hadde en avstand ned til Angola på fire-fem mål gjennom nesten hele 2. omgangen.

Også trener Thorir Hergeirsson stusset på det høye antallet straffekast til afrikanerne.

- Det er sjelden jeg har opplevd det. Det er dommerne som vurderer, de vurderte det sånn. Det er uvanlig skjevt. Men whatever. Vi snakket om det i den første timeouten: At det var en sånn dag at det gjaldt å være så mye bedre at dommerne ikke avgjorde resultatet, og å heve seg over det. Jeg synes jentene var veldig flinke til det. Det var litt frustrasjon i starten, men så gikk det veldig bra. Jeg synes det er bra å vinne 26-21 når kampen er som den er, sier han til Dagbladet.

- De fikk hvert fall trent på straffer. Jeg kan ikke tenke meg at alle var riktige, men noen av dem var det, sier Hergeirsson til TV 2.

Angola scoret på ni av sine 13 straffer. Norge scoret på to av to. Signert Tonje Nøstvold.

Løke tilbake Heidi Løke var tilbake fra skade og scoret fem mål. I løpet av kampen måtte hun sitte mye på benken med ispose på leggen.

Men på sin egen 31-årsdag ble hun likevel kåret til banens beste.

Hun ble norsk toppscorer sammen med Anja Hammerseng-Edin og Tonje Nøstvold.

Norge møter Polen i morgen. Det er håndballjentenes siste kamp i gruppespillet og Norge er storfavoritter til gruppeseieren.

Det betyr at veien videre trolig blir Tsjekkia og Serbia i åttedelsfinale og kvartfinale:

Åttedelsfinalen spilles mandag. Kvartfinalen onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media