BEKYMRET OVER UTVIKLINGEN: Roy Hodgson mener det er alt for få engelskmenn i Premier League. Noe som gjøre det engelske landslaget svakere. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB scanpix
BEKYMRET OVER UTVIKLINGEN: Roy Hodgson mener det er alt for få engelskmenn i Premier League. Noe som gjøre det engelske landslaget svakere. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB scanpixVis mer

- Mange av kampene jeg går på har ikke engelske spillere

Roy Hodgson er bekymret for utviklingen i engelsk fotball.

(Dagbladet): Roy Hodgson er bekymret over utviklingen i engelsk fotball. Han mener det er alt for få engelskmenn i Premier League.

- Mange av kampene jeg går på har ikke engelske spillere, sier Roy Hodgson til Sky Sports.

I lokalderbyet mellom Newcastle og Sunderland i helga var det kun fire av de 22 spillerne som startet kampen som var engelske. På Newcastle var det kun Steven Taylor med engelsk pass som fikk plass i startoppstillingen.

- Vi må være veldig forsiktig i disse dager når vi snakker om Premier League og de engelske spillere i ligaen, fordi mer enn to tredjedeler av spillerne i ligaen er ikke-engelske, sier Hodgson.

Hodgson tror det kan bli problemtisk for det engelske landslaget i fremtiden at landslagsledelsen har så få spillere å velge mellom.

- Vi har et av de laveste tallene av egenproduserte spillere å velge fra i alle ligaer. Det er ikke noen fordel når du er landslags-manager for å være helt ærlig, sier Hodgson.