NFFs generalsekretær med kritikk mot forbundet

Mange bør føle seg truffet av NFF-toppens kritikk - noen bør føle posisjonen sin truet

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt setter skapet på plass når han etterlyser raushet, samarbeid og et vennligere klima i norsk fotball. De fleste i ledende posisjoner bør se seg selv i speilet.

HER BLIR DET ANDRE BALLER: NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt setter skapet å plass, slakter samarbeidsklimaet i toppen av norsk fotball og sier det er for lite raushet og for mye krangling. Og så varsler han gjennomgang av egen organisasjon. Reinere ord for penga er sjelden, om noen gang, uttalt på Ullevaal Stadion. Foto: Lise Aaserud NTB Scanpix
HER BLIR DET ANDRE BALLER: NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt setter skapet å plass, slakter samarbeidsklimaet i toppen av norsk fotball og sier det er for lite raushet og for mye krangling. Og så varsler han gjennomgang av egen organisasjon. Reinere ord for penga er sjelden, om noen gang, uttalt på Ullevaal Stadion. Foto: Lise Aaserud NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): At fotballagene våre sliter er ingen nyhet. Resultatene på banen er for alle å se. 2017, selv om A-landslaget herrer landet på beina med 1–0 over Nord-Irland og U21-laget fikk plastret et blødende sår med 3-1 over Tyskland, har vært et dårlig år, ikke minst på kvinnesida.

Men inntil NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt satt ord på sine observasjoner etter snart åtte måneder som norsk fotballs øverste administrative leder måtte du a) ha jobbet på Ullevaal stadion, b) jobbet i en toppklubb/krets, eller c) vært journalist med godt nettverk for å kjenne tilstanden utenfor banen.

Den er, ifølge generalsekretæren, like dårlig som resultatene.

IKKE DET AT butikken går dårlig, for det gjør den ikke. Organisasjonen Norges Fotballforbund leverer på det meste, i år også et overskudd på nærmere fem millioner kroner. Men over den ekstremt brede og velfungerende grasrota, der fotballen synes og måles på prestasjoner og iverksatte prosjekter, står det ganske dårlig til.

Så dårlig, faktisk, at generalsekretærens tilstandsrapport ikke kan tolkes som annet enn ramsalt kritikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer