Mange dilemmaer for Høgmo

- Å være politiker og fotballtrener er veldig likt, sier landslagssjefen.

VANSKELIGE VALG: Per-Mathias Høgmo trakk paralleller mellom jobben som landslagstrener og politiker da han møtte pressen samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANSKELIGE VALG: Per-Mathias Høgmo trakk paralleller mellom jobben som landslagstrener og politiker da han møtte pressen samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo trakk paralleller mellom jobben som landslagstrener og politiker da han møtte pressen samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram.

Bakgrunnen er de mange dilemmaene han må ta tak i foran de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

- Å være politiker og fotballtrener er veldig likt. Det handler om dilemmaer hele tiden, sa Høgmo da han innledet torsdagens korte pressekonferanse.

- Noen type dilemmaer jeg har hatt handler om noen posisjoner. Ole mot Tettey i en ankerrolle på midten. Tettey var toppscorer i forrige kvalifisering og han dekker store rom. Ole med sin geniale spillestil er dyktig til å vende spillet.

- Også er det kantrollene. Diomande har blomstret og har vært artig å følge de siste treningene. Så har vi Jo Inge Berget som har vist seg som en god avslutter.

- Tarik (Elyounoussi) kan bekle både høyre- og venstrekanten, mens Pål André er veldig god med ballen.

- Det hele handler om spill og motspill. Spillerne er nødt til å være dyktige individuelt slik at de kan takle alle situasjoner. De må lese brudd som backer og tolke det offensive. Det er hele tiden dilemmaer i fotballen, sa Høgmo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer