Mange dilemmaer for Høgmo

- Å være politiker og fotballtrener er veldig likt, sier landslagssjefen.

VANSKELIGE VALG: Per-Mathias Høgmo trakk paralleller mellom jobben som landslagstrener og politiker da han møtte pressen samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANSKELIGE VALG: Per-Mathias Høgmo trakk paralleller mellom jobben som landslagstrener og politiker da han møtte pressen samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo trakk paralleller mellom jobben som landslagstrener og politiker da han møtte pressen samme dag som statsbudsjettet ble lagt fram.

Bakgrunnen er de mange dilemmaene han må ta tak i foran de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

- Å være politiker og fotballtrener er veldig likt. Det handler om dilemmaer hele tiden, sa Høgmo da han innledet torsdagens korte pressekonferanse.

- Noen type dilemmaer jeg har hatt handler om noen posisjoner. Ole mot Tettey i en ankerrolle på midten. Tettey var toppscorer i forrige kvalifisering og han dekker store rom. Ole med sin geniale spillestil er dyktig til å vende spillet.

- Også er det kantrollene. Diomande har blomstret og har vært artig å følge de siste treningene. Så har vi Jo Inge Berget som har vist seg som en god avslutter.

- Tarik (Elyounoussi) kan bekle både høyre- og venstrekanten, mens Pål André er veldig god med ballen.

- Det hele handler om spill og motspill. Spillerne er nødt til å være dyktige individuelt slik at de kan takle alle situasjoner. De må lese brudd som backer og tolke det offensive. Det er hele tiden dilemmaer i fotballen, sa Høgmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer