- Mange eksempler på spillere som har gått til storklubber, og så har man aldri hørt om dem igjen

Ajax-sjefen advarer Martin Ødegaard.

ADVARES: Ajax-manager Frank de Boer mener Martin Ødegaard burde tenke seg om før han går til en storklubb. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ADVARES: Ajax-manager Frank de Boer mener Martin Ødegaard burde tenke seg om før han går til en storklubb. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det gikk ikke helt veien for Ajax og Frank de Boer i kveld.

Etter å spilt en god førsteomgang, måtte nederlenderne først se at en av deres spillere måtte ut med rødt kort - og deretter fikk de se Lionel Messi tangere Raúl som den mestscorende spilleren i Champions League.

Frank de Boer har tidligere snakket om Martin Ødegaard, og har ikke lagt skjul på at han gjerne vil ha 15-åringen til Ajax.

Etter kampen mot Barcelona i Amsterdam i kveld, snakket Ajax-manageren om Strømsgodset-spilleren på ny.

Advarer mot storklubber Mandag skal Martin Ødegaard ha vært på besøk hos den spanske storklubben Real Madrid.

Frank de Boer advarer 15-åringen mot å gå til en storklubb der han kan ende opp med å ikke få spille.

- Jeg mener vi har mange eksempler fra Nederland der spillere har gått til storklubber som Chelsea og Manchester, og så har man aldri hørt om dem igjen. Som ung spiller må man spille kamper, og i Ajax får man alle sjanser, og man får vokse og utvikle seg som spiller. Og når man er 23-24 år så kan man dra videre til de ordentlig store klubbene, sier Frank de Boer til Viasat 4.

At Ødegaard burde komme til Ajax på grunn av deres ungdomsakademi, er ikke Ajax-sjefen i tvil om.

- Bryr seg ikke - De store klubbene bryr seg ikke om ungdomsakademi og sånt, de bryr seg bare om A-laget og resultater. Mens vår filosofi er at ungomdsakademiet er det viktigste vi har i klubben, og vi forsøker å utvikle spillere til A-laget selvfølgelig, men vi forsøker også å forberede våre spillere på de store ligaene i Europa. Vi kan ikke tjene like gode penger som de store klubbene, men vi kan ha det beste ungdomsakademiet i verden, sier de Boer.

Så hvis du får bestemme hvor Martin Ødegaard burde gå?

- Mitt valg ville vært Ajax ja, sier de Boer til Viasat.

Frank de Boer er den andre store manageren som snakker om Martin Ødegaard på få timer. Etter Liverpools kamp mot Real Madrid i går, snakket Brendan Rodgers om 15-åringens talent.

- Jeg vet at han er et stor talent for sin alder. Det er bra å spille i en profesjonell liga som 15-åring, han har fantastiske evner og er et stor talent, sa Rodgers til Daily Star om Strømsgodset-spilleren - som er Rosenborgs største trekkplaster i serieavslutninga søndag.